Kvinna hittad mördad

NYHETER

Polisen larmades till en lägenhet i Gävle efter att grannar känt en ”misstänkt lukt”.

Där hittades en död kvinna och polisen kunde gripa en man på platsen.

– Vi kan inte utesluta att ett brott begåtts, säger Mikael Hedström på polisen.

Det var på måndagseftermiddagen som polisen ryckte ut till en lägenhet i centrala Gävle. Några grannar hade känt en lukt utanför dörren och myndigheter slog larm.

– Man funderade hur hon mådde eftersom några skulle besöka henne, men de hade inte kommit i kontakt med kvinnan, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen.

Misstänker mord

På plats påträffade polisen en död kvinna i 70-årsåldern.

Det finns indikationer som gör att polisen misstänker mord och och en rättsläkare har kopplats in i förundersökningen.

– Rättsläkaren har gjort en första kontroll av kvinnan och kom då fram till att man inte kan utesluta att brott begåtts, säger Mikael Hedström.

Vilka skador kvinnan haft vill polisen inte kommentera.

Man anhållen

I lägenheten fanns också en man i 50-årsåldern som greps misstänkt för mord. Han anhölls senare av åklagare. När mannen greps var han skadad och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen är mycket förtegen om personernas relation och vilka skador de ådragit sig.

– Det kan vi inte kommentera så här tidigt i undersökningen.

Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning, personer som kan veta någonting ska förhöras och rättsläkaren ska fortsätta med obduktionen av kvinnan.

– Nu ska vi försöka få en klarare bild av vad som hänt. Det gäller att kartlägga personernas liv, säger Mikael Hedström.

ARTIKELN HANDLAR OM