Se kvinnans rasistiska påhopp på Rambod

”Kan vara hatbrott”

NYHETER

I ett klipp som setts av över 1,6 miljoner på Facebook säger en kvinna rasistiska saker till 27-årige Rambod.

Nu har hon tagits ur tjänst från en skola i Stockholmsområdet, enligt Stockholm Direkt.

Foto: Skärmdump Facebook.
En del av inlägget till filmen som setts av fler än 1,5 miljon.

Det var under förra veckan som klippet laddades upp av Rambod, 27, som parkerat sin bil utanför sin port för att bära upp saker. I klippet kan man höra kvinnan säga ett flertal nedlåtande saker om mannens hudfärg.

”SD kommer rösta bort er”

Rambod som laddat upp klippet på sin Facebook-sida skriver att han vill visa hur kvinnan ”går över alla gränser” när hon säger rasistiska saker.

– Du ser ut som en turkisk jävla lodis. SD kommer rösta bort er, säger kvinnan bland annat i klippet.

”Uttalandena är oacceptabla”

Kvinnan, som jobbar som elevassistent, har nu tagits ur tjänst från skolan.  som tar avstånd från kvinnans agerande, som skedde när hon inte var i tjänst.

”Uttalanden som görs på filmen är oacceptabla och vi tar starkt avstånd från detta. Personen ifråga är tagen ur tjänst medan vi genomför en arbetsrättslig utredning av hela situationen”, skriver skolans rektor på deras Facebook-sida.

– Jag såg klippet i lördags. Jag blev förvånad. Det är helt oacceptabelt. Elevassistenten är arbetsbefriad tills att vi är klara med utredningen, säger rektorn till Stockholm Direkt.

Hatbrott

I kvällens Brottscentralen pratar polisen om sin nya satsning mot hatbrott och frågan är om det uppmärksammade påhoppet kan falla in under ett sådant.

– Det kan det absolut göra, säger programledare Thabo Motsieloa som berättar att man bjudit in flera experter som kommer att diskutera frågan i kvällens program.

Se mer om fallet i kvällens Brottscentralen som sänds klockan 20.00 på Aftonbladet TV och Investigation Discovery.