Här tar storbedragaren ut pengar på stulet kort

”Det här tillvägagångssättet måste få ett slut”

NYHETER

Ännu en gång går polisen ut med bilder på en man som stulit en äldre kvinnas bankomatkort efter att han kikat på hennes kod över axeln. Och nu ryter polisen ifrån.

– Vi måste få ett stopp på det här, vi har många ärenden med samma tillvägagångssätt och det måste brytas, säger polisen Jan Olsson.

Tillvägagångssättet som den här bedragaren använder sig av är välbekant för Brottscentralens tittare såväl som för polisen på nationellt bedrägericenter.

– Vi har haft ett tiotal ärenden med liknande tillvägagångssätt som vi gått ut med i Brottscentralen under hösten, vi måste bryta den här brottsligheten, säger Jan Olsson på nationellt bedrägericenter.

Äldre kvinna utsatt

Ärendet som syns i filmen ovan är från den första maj i år. En man kikar över axeln på en kvinna i 70-årsåldern som handlar i en butik. Han ser hennes pinkod när hon slår in koden och stjäl strax därefter hennes kort. Sedan går han till första bästa bankomat – i detta fall på Hamngatan i Stockholm och tömmer kontot. Här får han med sig runt 20 000 kronor.

Finns i fler utredningar

Mannen på filmen syns i ett stort antal utredningar där han begår samma brott.

Känner du igen personen eller vet du vem han är, skicka ditt tips till [email protected] eller ring till Nationellt bedrägericenter via nummer 114 14.