Minst en skadad i explosion på tunnelbana

Uppgift till nyhetsbyrån: "Riktades mot polisen"

1 av 5
NYHETER

Det har exploderat i närheten av en tunnelbanestation i Istanbul, Turkiet.

Minst en personer skadades, säger Istanbuls borgmästare Vasip Şahin.

En säkerhetskälla till nyhetsbyrån Dogan uppger att den misstänkta bomben riktades mot en passerande polispiketbuss.

En hög explosion hördes vid en motorvägsövergång vid tunnelbanestationen Bayrampaşa i Istanbul. Vad som misstänks vara en hemmagjord rörbomb riktad mot en polispiket detonerade vid femtiden på tisdagskvällen.

Istanbuls guvernör Vasip Şahin uppger att en person skadades lindrigt. Området Bayrampaşas borgmästare Atila Aydıner uppger att fem personer skadats vid explosionen. Ingen person dog i vad som misstänks vara ett attentat.

Fönstren på en passerande tunnelbanevagn slogs in och passagerarna evakuerades. Tunnelbanan i mångmiljonstaden Istanbul ställdes in.

Flera ambulanser och brandmän ska ha skickats till stationen Bayrampaşa för att hjälpa drabbade.

Vid 18-tiden rapporterade flera internationella medier att det rör sig om en hemmagjord bomb som detonerat vid tunnelbanan. CNBC hänvisar till poliskällor medan Sky News uppger att borgmästare Atila Aydıner bekräftat att det ska röra sig om en rörbomb.

AP uppger att explosionen har ägt rum på en motorväg där tunnelbanan passerar under. Bomben ska ha varit placerad på en barriär vid motorvägen, enligt AP.

Explosionen kan ha orsakats av ett fel i en transformator, enligt tidiga uppgifter till Haberturk. Samtidigt rapporterar tv-kanalen NTV att explosionen kan ha orsakats av en bomb, rapporterar Reuters.