Utredningen om vapen på U2 konsert läggs ned

NYHETER

Polisens utredning om brott mot vapenlagen i samband med den inställda U2 konserten i september läggs ned i brist på bevis, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Det var den 20 september i år som en anställd som visiterade konsertbesökarna till U2-konserten på Globen uppgav att hon sett en vapendel i en väska. Personen i fråga släpptes dock in på konserten, varpå kvinnan anmälde händelsen till sin chef. Situationen ledde till att konserten ställdes in och i sökandet efter den misstänkta vapen-mannen tömde polisen hela Globen på folk.

Uppgav att han var polis

I samband med händelsen upprättade polisen även en anmälan om brott mot vapenlagen. I förhör ska kvinnan ha uppgett att mannen med vapendelen sagt att han var polis, varpå en intern förundersökning inom polisen startades.

Men trots omfattande åtgärder har polisen inte kunnat identifiera mannen och uppger nu på sin hemsida att man lägger ned utredningen.

"Ingen av de vidtagna åtgärderna har kunnat styrka brottet eller vem som skulle vara mannen med vapendelen" skriver polisen på hemsidan.