Student smugglade 51 levande sköldpaddor

NYHETER

En kanadensisk högskolestudent har erkänt sig skyldig till att ha smugglat tusentals sköldpaddor från sydöstra Michigan till Kanada och Kina.

Brottet uppdagades efter att han ertappats med 51 levande sköldpaddor, fastklistrade på kroppen, uppger AP

Den 27-årige studenten från Waterloo i Ontario har erkänt att han beställt sköldpaddorna på nätet och därefter rest till USA för att hämta dem. Hans plan var sedan att skicka dem till Kina eller återvända med dem hem till Kanada.

Maxstraff är tio år i fängelse

Studenten ska ha erkänt sig skyldig till sex brott i en federal domstol i Ann Arbor i Michigan och står nu inför ett eventuellt maxstraff på tio års fängelse. Detta då det är olagligt att exportera djur från USA utan tillstånd från regeringen.

Studenten ska enligt domstolen regelbundet ha sysslat med sköldpaddsaffärerna som ska inbringat mellan 30 000 och 125 000 dollar (cirka 275 000-1 145 000 kronor). Detta då sköldpaddorna är värda upp till tre gånger så mycket i Kina.

Konstiga utbuktningar

Studenten har varit frihetsberövad sedan han greps i en förort till Detroit i september 2014.

Då hade han varit under bevakning en längre tid och ska enligt spanarna ha plockat upp en leverans och därefter gömt sig bakom en lastbil. När han sedan kom fram ska konstiga utbuktningar ha synts under hans joggingbyxor.

Han ska ha försökt återvända hem till Kanada men stoppades av gränspolisen, som då hittade 51 levande och fastklistrade sköldpaddor på hans ben.