Bilden på Lene, 33, hyllar kvinnokroppen

NYHETER

Bilden på norska fitness-stjärnan Lene Hansen före och efter förlossningen hyllas på sociala medier.

– Jag är väldigt fascinerad av kvinnokroppen och den här bilden visar hur stort det är att bära och föda ett barn, säger hon till norska TV2.

Fitness-stjärnan Lene Hansen, 33, från Tromsö i Norge har fått ett minne för livet – en alldeles speciell bild.

Vid första anblick ser det ut som en vanlig bebisbild där den nyblivna fyrabarnsmamman ligger på rygg med sin nyfödda dotter Helena på magen. Men när man tittar närmre ser man varför den är så speciell.

– Bilden betyder väldigt mycket för mig. Jag tycker att den visar att kvinnokroppen är fantastisk, säger Lene Hansen till norska TV2.

En hyllning till kvinnokroppen

Idén till bilden kom från hobbyfotografen Hjalmar S. Westgård som kontaktade Hansen efter att ha sett ett liknande foto taget av en annan fotograf.

Bilden togs i två omgångar, först före födseln och sedan fyra veckor efter.

– Jag använde bland annat tumstock för att få till rätt avstånd. Det ligger också en del efterarbete bakom. Jag har tagit liknande bilder tidigare, men man strävar ju alltid efter perfektion, säger fotografen Westgård till lokaltidningen iTromsö, som var först med att uppmärksamma bilden.

Och resultatet blev som tänkt.

– Jag har tagit gravidbilder förut, under mina tidigare graviditeter, men det här är den mest speciella och betydelsefulla bild jag varit med på. Den visar hur fantastisk kvinnokroppen är. I det ena ögonblicket är bebisen inuti magen och i nästa utanför, säger Lene Hansen till iTromsö.