Våg av traktorstölder: ”Flera har reagerat”

NYHETER

Natten till i dag stals två traktorer i Brunneby i Motala kommun – till ett värde av 1,2 miljoner kronor.

Tidigare har traktorstölder varit relativt ovanliga, men de två månaderna har polisen i Östergötland märkt av ett trendbrott.

Någon gång under natten blev en person i Kungs Norrby i Brunneby bestulen på två traktorer.

– Det anmäldes i dag vid niotiden, så man kan nog dra slutsatsen att det upptäcktes nu på morgonen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till Aftonbladet.

Traktorerna som stals är inte nya, men polisen uppskattar att godsvärdet uppgår till 1,2 miljoner kronor.

Under dagen har de spanat av närområdet i jakt på information och även larmat närliggande polisregioner.

”Vi är flera som reagerat”

Thomas Agnevik säger att de på polisen märk av en tydlig ökning av antalet stulna traktorer, i Östergötland och även på andra ställen.

– Vi har ingen heltäckande bild, men vi är flera här som har reagerat. Tidigare har det varit ganska ovanligt med traktorstölder, men nu har vi i alla fall en handfull ärenden som jag har hört talas om de senaste månaderna.

Misstänker ni att det finns något samband med stölderna?

– Inga konkreta tecken på att det är så. kan mycket väl vara så, det kan också vara så att det har blivit känt att det är lönsamt och enkelt att göra sådana här stölder, men det är svårt att veta.

De efterlysta traktorerna är av fabrikatet John Deere. Polisen söker allmänhetens hjälp med tips eller iakttagelser i närheten av Brunneby under natten. Vet du något? Tipsa polisen på 114 14.