Terrorgruppen IS har släppt video på halshuggning av påstådd rysk spion

NYHETER

Terrorgruppen IS, Islamiska staten, uppges precis ha släppt en video – som sägs visa hur de halshugger en påstådd rysk spion, skriver amerikanska NBC News.

En åtta minuter lång video som IS ska ha släppt på onsdagen sägs visa en oidentifierad fånge, sittandes knäböjd framför en annan man med kniv. Den omaskerade bödeln uppges tala på vad som låter som ryska innan han skär halsen av honom, skriver NBC News.

Uppgifterna kommer enligt tv-kanalen från det globala säkerhetsbolaget Flashpoint Intelligence.

Riktad mot Ryssland

Terrorgruppen sägs hävda att mannen är en rysk spion i händerna på en rysk islamistisk jihadist, skriver NBC News. Enligt CNN påstås offret i videon erkänna att han jobbade för den ryska underrättelsetjänsten.

Videon som ska ha släppts av IS medieavdelning i terrorgruppens fäste, staden Raqqa i Syrien, har enligt NBC News titeln "You Shall be Disappointed and Humiliated O Russians".

Stämmer uppgifterna om det bestialiska mordet är detta första videon som släppts på när en rysk fånge halshuggs av IS. Det kommer också efter att Ryssland på senare tid intensifierat sina bombningar av terrormål i Syrien.