Madeleine och Chris intervjuas i Skavlan

Hovet: Intervjun får tala för sig själv

1 av 2
NYHETER

Prinsessparet Madeleine och Chris O'Neill ska vara med i säsongsavslutningen av Skavlan bekräftade hovet under torsdagskvällen.

Det blir parets första stora tv-intervju tillsammans.

- Vi kan bekräfta att intervjun har ägt rum. Utöver det låter vi den få tala för sig själv, säger Daniel Urso, pressekreterare för hovet till Aftonbladet.

De är inte direkt kända för att gilla rampljuset, men nu ska prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ställa upp i en tv-intervju tillsammans, vilket Svensk Damtidning var först med att rapoortera.

På bästa sändningstid kommer paret att bland annat berätta om sitt nya liv i London.

Kan bli en personlig intervju

Intervjun spelas in inför storpublik i just den brittiska huvudstaden och programmet kommer att sändas i säsongsavslutningen nästa vecka, den 11 december på SVT.

Enligt Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson kommer intervjun med Fredrik Skavlan att handla om prinsessparets liv i London, hur det är att leva utanför Sverige och hur de har upplevt föräldrarskapet. Enligt henne kan det kan bli en väldigt personlig intervju.

– Madeleine är en väldigt privat person, hon är inte jätteförtjust att vara med i media, så hon kommer kunna vara personlig men inte privat. Så hon kommer nog att drar en ganska skarp gräns därimellan.

"Mer hemma-pappa-Chris"

Jenny Alexandersson hoppas även på att få se en annan sida av Chris O'Neill, då han tidigare främst uttalat sig i samband med kritik av hans affärer.

– Man vet inte så mycket om Chris, det mesta som har sagts om honom tidigare har varit kommentarer kring han affärer, så jag hoppas på att få se en mer familjär och mer hemma-pappan Chris.

Enligt Jenny Alexandersson har prinsessparet fått utstå mycket kritik under årens lopp, bland annat för att ha varit svårtillgängliga.

Fått utstå mycket kritik

– Svenskarna har saknat Madeleine då hon bott utomlands i många år, och hon har fått mycket kritik för det. men även för apanaget och för hur mycket eller lite hon ställer upp för Sverige. Även Chris har kritiserats för att ha uteblivit från flera kungliga moment och hans affärer har granskats.

På frågan vad intervjun kan komma att betyda för prinsessparets varumärke svarar Jenny Alexandersson att det garanterat kommer ge en massa positiva konsekvenser.

– Jag är helt övertygad om att det här är en del i en pr-strategi och att de på det här sättet vill skapa en positiv bild av paret, vilket de behöver.

Hoppas på privata avslöjanden

Jenny Alexandersson tror dock inte att det kommer bli några spontana utspel framför kameran men hoppas på att prinsessparet kommer berätta lite mer om sitt vardagsliv, hur Madeleine ser på sin kungliga roll och samt om privata relationer inom kungafamiljen.

– Det här är ett par som gör en sak av att vara ganska hemliga och privata. Madeleine är inte kronprinsessa och måste därför skapa sig en egen plattform för sitt kungliga arbete. På så sätt kan hon plocka russinen ur kakan då hon kan vara relativt anonym men då hon är i tronföljden så kan vi ställa krav på henne, vilket nog både är en jobbig och samtidigt lyxig sits.

Vad skulle vara det mest revolutionerade samtalsämnet under intervjun? 

– Att de prata om privata relationer i familjen och slitningar i kritiken som hon möts av, men det tror jag inte vi kommer få se någonting av utan jag tror de kommer hålla det personligt, men inte gå in på för privata detaljer.

Vid 20.30-tiden på torsdagskvällen bekräftade hovet uppgifterna om prinsessparets medverkan.

- Vi kan bekräfta att intervjun har ägt rum. Utöver det låter vi intervjun få tala för sig själv, säger Daniel Urso, pressekreterare för hovet till Aftonbladet.