Stora störningar i Comviq:s mobilnät – många kunder kan inte ringa

NYHETER

Sedan i eftermiddags har Comviq stora störningar i sitt mobila nät i stora delar av landet. Ännu vid 20-tiden på torsdagskvällen är det många kunder som inte kan ringa eller mobilsurfa.

– Jag kan tyvärr inte ge någon tid på när det kommer att vara löst, säger företagets presskontakt Victor Melander, till Aftonbladet.

Driftstörningarna började i eftermiddags, tidig kväll, och har sedan dess gjort det omöjligt för många av företagets kunder att ringa ut eller nås på sina telefoner.

Ett flertal personer har kontaktat Aftonbladet och berättat att de inte kunnat nå vänner med Comviq-abonnemang.

– Jag skulle träffa några kompisar men det tog jättelång tid innan jag fick tag på dem eftersom jag inte kunde nå dem på mobilen, säger en person till Aftonbladet.

– Det går inte att komma fram, de säger bara att abonnenten inte har något nummer, säger en annan.

Strax efter klockan 20 på torsdagskvällen är det fortfarande störningar i nätet. En stor del är drabbade, men det är oklart exakt hur många.

– Det är många kunder som inte kan använda våra mobila tjänster just nu, säger presskontakt Victor Melander.

Ännu kan företaget inte svara på vad som orsakat störningarna. Inte heller på när felet ska vara avhjälpt. Felsökningsarbete pågår sedan ett antal timmar tillbaka.

– Jag kan tyvärr ge någon tid på när det här ska ta slut. Det jag vet är att vi beklagar detta och naturligtvis jobbar för fullt för att åtgärda problemen så snart det går.

Så det kan hålla i sig ända till i morgon?

– Som sagt kan jag inte säga någon sluttid.

Comviq delar nät med Tele2, men inga Tele2-kunder uppges vara drabbade av störningarna.