De dödades vid julfestmassakern

1 av 7
NYHETER

De arbetade för samhället och för att skydda andra människors hälsa.

Under julfestattentatet i San Bernardino dog totalt 14 personer – bland dem en sexbarnspappa och en kvinna som flytt från Iran.

Här är offren och deras historia.

Robert Adams, 40

Hälsoinspektör som tillsammans med sin fru hade en 20 månader gammal dotter, Savannah, som var Robert Adams ögonsten. Ofta laddade han upp bilder på dottern på sin Facebook. Av vänner beskrivs han som omtänksam, familjekär och han stack ut med färgstarka slipsar och sitt karaktäristiska skägg.

Isaac Amanios, 60

Trebarnspappa  som av en anhörig kallas ”en fantastisk pappa, bror och en fantastisk allting”. Den amerikanske fotbollsspelaren Nat Berhe har twittrat att Isaac Amonios var hans kusin.

”Han var en fantastisk människa. Mina tankar och böner är med min familj i Kalifornien”, skriver NFL-stjärnan som spelar för topplaget New York Giants.

Bennetta Betbadal, 46

Redan som 18-åring flydde hon från religiöst förtryck i Iran och hamnade i New York innan hon bosatte sig i Kalifornien. Där gifte hon sig med polisen Arlen Vedehyou och paret har tre barn, 15, 12 och 10 år gamla. Arbetade som hälsoinspektör och hade en utbildning i kemi.

Harry Bowman, 46

Pappa till två döttrar, 15 och 11 år gamla. Harry Bowman hade bott i Kalifornien i 15 år, men kom ursprungligen från York, Pennsylvania. En granne uppger att Harry Bowman ibland brukade vara vid en bassäng i området för att lära den yngsta dottern simma.

Sierra Clayborn, 27

Delade lägenhet med sin pojkvän och arbetade med miljö och hälsa. På hennes Facebook syns hur profilbilden fortfarande var täckt i franska flaggan, som så många andra som visat sitt stöd för offren i Paris. Sierra Clayborn beskrivs av sin hyresvärd som energisk, omtänksam och ständigt med ett leende på läpparna.

Juan Espinoza, 50

Arbetade som hälsoinspektör och bodde tillsammans med sin fru Sandra, 47. Lämnar efter sig dottern Jerusalem, 25, och sonen Jonathan, 13.

Aurora Godoy, 26

Träffade sin man James redan i högstadiet och efter att paret varit tillsammans i åtta år kom sonen Alexander, snart två år gammal. Arbetade som assistent på miljöförvaltningen som drabbades och älskade att baka och laga mat. Mest fokus hade hon dock på sonen.

Shannon Johnson, 45

Hade arbetat som miljövårdsspecialist i över ett årtionde och bodde tillsammans med sambon Mandy Pfifer, som sedan länge varit en del av Los Angeles borgmästarens krisberedskapsgrupp. ”Jag vill visa mitt djupaste deltagande till Shannons familj och alla andra som sörjer sina nära och kära i efterspelet kring denna meningslösa tragedi”, säger Los Angeles borgmästare Eric Garcetti i ett uttalande.

Larry Kaufman, 42

Drev ett kafé i byggnaden där attacken ägde rum. Där arbetade funktionshindrad personal och Larry Kaufman hade under dagen haft kontakt med sin pojkvän Ryan Reyes. Det sista sms:t kom under timmen innan massmordet. Han beskrivs som en fri själ som älskade skräckfilmer – och ofta orskade köer i mataffären bara för att han älskade att prata med alla han mötte.

Damian Meins, 58

Den 58-årige tvåbarnspappan hade tidigare arbetat 28 år åt kommunen i Riverside där attacken ägde rum. Så sent som i september hade han kommit tillbaka till arbetet efter att egentligen ha gått i pension 2010. Arbetade bland andra tillsammans med den misstänkte massmördaren Syed Rizwan Farook, 28.

Tin Nguyen, 31

Var bara åtta år när hennes mamma flydde med henne från Vietnam. Den 31-åriga matinspektören hade länge varit tillsammans med pojkvännen San Trinh och paret hade planerat att förlova sig nästa år för att gifta sig 2017. Dagen innan massmordet hade de firat pojkvännens födelsedag

Nicholas Thalasinos, 52

Arbetade tillsammans med den misstänkte massmördaren och det uppges aldrig ha varit något problem mellan dem. Thlasinos var djupt troende messiansk jude och uppges ha haft starka åsikter om jihadistisk terrorism. ”Jag är säker på att han kämpade och skyddade människor när han dödades”, säger frun Jennifer.

Yvette Velasco, 27

Enligt hennes familj så var Yvette Velasco både intelligent och ambitiös. Hon växte upp med tre systrar och stortrivdes med livet och med människor omkring henne. Hon hade arbetat som hälsoinspektör sedan i fjol. ”Vi är förkrossade över det inträffade och vi håller fortfarande på att hantera den här mardrömmen”, skriver familjen i ett uttalande.

Michael Wetzel, 37

Var en väldigt aktiv person och pappa till sex barn – tre i nuvarande äktenskap och tre från det förra. Han var otroligt barnkär, och enligt en väninna kunde han trösta ett gråtande barn bättre än någon annan. Var tränare åt sin femåriga dotters fotbollslag och sågs ofta göra ärenden med flera av sina barn i släptåg.

Källor: Los Angeles Times och NBC News.