Främlingens fina gest får hemlösa kvinnan att brista ut i gråt

Foto: Privat
Carmen Mendez tillsammans med den hemlösa kvinnan.
NYHETER

När den hemlösa kvinnan bad restauranggästerna om matrester blev hon totalt ignorerad. Då bestämde sig Carmen Mendez för att vara annorlunda.

”Jag har aldrig någonsin tidigare känt en sådan genuin, äkta tacksamhet”, skriver hon i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

När Carmen Mendez var ute och åt på en snabbmatsrestaurang i Kalifornien, USA tillsammans med sin pojkvän kom en hemlös kvinna in i lokalen.

Kvinnan gick runt mellan borden och frågade gästerna om hon kunde få deras rester, istället för att de skulle slänga maten som blev över.

Ingen svarade henne. Istället blev hon totalt ignorerad.

”Kände mig som en hemsk människa”

Men Carmen la märke till den hemlösa kvinnan och beskriver hur hjärtat värkte av vad hon såg. I ett Facebookinlägg som gillats av över 200 000 personer skriver hon hur hon, som själv länge jobbat med att hjälpa samhällets utsatta, bestämde sig för att ge bort sina matrester.

”Jag gav henne min mat och såg hur hon satt och åt mina kycklingrester och några få pommes frites. Jag kände mig som en hemsk människa, hon förtjänade så mycket mer”.

Så Carmen bestämde sig för att beställa ett helt nytt mål mat till kvinnan.

Uppmanar andra att tänka efter

”Hon skulle precis resa sig upp och gå när jag överraskade henne med ett helt mål mat. Hennes ansiktsuttryck sa allt. Jag har aldrig någonsin tidigare känt en sådan genuin, äkta tacksamhet. Kramen hon gav mig var som en kram jag aldrig tidigare känt. Tårarna som föll från hennes ansikte kändes i djupet av mitt hjärta”.

Hon skriver vidare hur hon lät kvinnan gråta ut, och hur naturligt det kändes att bara stå där. Carmen avslutar inlägget med:

”Så nästa gång du dömer en hemlös person, tänk efter en gång till. Inte alla är hemlösa på grund av drogberoende eller för att de är lata”.