Donald Trump leder stort i ny undersökning

liknas vid hitlerPresidentkandidaten Donald Trumps utspel om muslimer stärker terrororganisationen IS, enligt USA:s förvarshögkvarter Pentagon. Men Trump står fast vid sitt uttalande.
NYHETER

Nu rycker Donald Trump igen.

I CNN:s senaste väljarundersökning får han 36 procent av republikansympatierna.

Donald Trump är ensam på toppen om man ska gå efter CNN:s senaste väljarundersökning bland registrerade republikaner och de som lutar åt att rösta republikanskt.

Efter Trump kommer ingenting och ingenting och därefter ett kluster med Ted Cruz, Ben Carson och Marco Rubio som alla ligger 20 procentenheter eller mer efter Donald Trump.

Utbildningsnivån delar väljarna

Skiljelinjen bland republikanerna går vid utbildning.

Av de som har college-utbildning ligger Donald Trump bara fyra av kandidaterna på 18 procent med Cruz, Carson och Rubio framför sig på 22 och 19 procent.

Nästan hälften, 46 procent, av de lågutbildade republikanerna vill se Trump som sin presidentkandidat.

Nedbrutet till olika delfrågor placerar sig Donald Trump som den väljarna överlägset mest litar på i fråga om att hantera ekonomin (55 procent), olaglig invandring  (46 procent), IS (46 procent) och utrikespolitik (30 procent).

Undersökningen gjordes innan massakern i San Berndardino men efter att Donald Trump påstått att 250 000 flyktingar från Syrien kommer att strömma in i USA samt krävt att alla muslimer i landet ska registreras.