Tjugoåring dog i frontalkrock

Halt i norr - flera trafikolyckor

GOBITEN.SE
NYHETER

En 20-årig kvinna dog i en frontalkrock på E14:an i höjd med Johannisberg i Ånge i Medelpad.

– Det utfördes livsuppehållande åtgärder på platsen, men hennes liv gick inte att rädda, säger polisens vakthavande befäl Marcus Grahn till Sundsvalls tidning.

På E14 i höjd med Johannisberg i Ånge kommun inträffade en dödsolycka, där polisen bedömer att det svåra väglaget har spelat in.

– Det är en frontalkrock mellan två personbilar. Tragiskt nog avled en av förarna, en kvinna född 1995, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Den andra bilen kördes också av en kvinna, som fördes till sjukhus med befarade frakturer i benen. Båda förarna var ensamma i sina bilar.

Marcus Grahn säger att ytterligare ett drygt tiotal trafikolyckor har inträffat, dock utan allvarligare personskador.

– Vi har haft det ganska ansträngt i dag och det är vädret som ligger bakom, med snöhalka och ishalka. Det snöade rätt så rejält fram till lunch och sedan började det regna. Temperaturen har hela tiden legat kring nollan.

Han säger att det också är en hel del lastbilar och långtradare som har fastnat i backar och som sätter stopp för trafiken.

Norrland har sluppit stormen Helgas härjningar men i stället har det varit snöhalka och ishalka i stora delar av Västernorrlands län. Även i övriga delar av mellersta Norrland har det varit stora trafikproblem till följd av vädret.