Erik, 42, fick gran genom kontorstaket

1 av 4 | Foto: Läsarbild
Granen spetsade taket.
NYHETER

I stormen Helgas spår hade trädet lagt sig framför uthuset och blockerat ingången.

När Erik Karlsson väl lyckades ta sig in blev förvåningen ännu större: en stor gren stack ner genom taket. 

– Jag trodde inte att det var sant, säger han.

Stormen Helga har under fredagen drabbat Sverige med full kraft.

Hemma hos Erik Karlsson, 42, i Nol i Västra Götaland kom hon på högst oväntat besök.

När han kom hem under fredagen såg han en stor gran som hade lagt sig framför ett uthus, som används som kontor, och blockerat ingången. Efter viss möda kunde han till slut ta sig in i byggnaden och upptäckte då att en gren stack ner genom taket.

– Jag blev väldigt, väldigt förvånad och trodde först inte att det var sant. Grenen hade ju helt enkelt tryckt sig rakt genom taket. I och med att det är en barack är väl taket inte jättekraftigt men det här hade man inte räknat med. 

”Bara tur att ingen var där”

Eftersom det ofta är någon som sitter inne i byggnaden och arbetar drar Erik Karlsson en lättnadens suck över att uthuset var tomt under Helgas framfart.

– Framför allt är det tjejens mamma som brukar sitta där och arbeta. Nu var det bara tur att ingen var där när det hände, säger Karlsson.

När Erik Karlsson delade med sig av sina bilder till Aftonbladet skickade han även med en kortare text, som han tillåter oss att publicera.

”O Helga du tjej med drag. Med ett rejält brak gjorde du dig ovän med vårt tak. Nu när det blev hål fick Erik lägga på ett kol. Med tjära och plåt så kommer ej längre regnet oss åt. Kanske du någon gång kan säga förlåt?”

Tänkte hänga kulor i granen

Erik Karlsson, som ska ta itu med granen under morgondagen, skrattar.

– Nu när det inte var någon fara kan man kosta på sig ett rim. Särskilt i juletider. Det var ju ändå så att man tänkte tanken att hänga på några julgranskulor innan jag skickade in bilden, säger han.