Hittade sin frierifotograf – med hjälp av Facebook

Fotograferades av en slump

1 av 3 | Foto: Faksimil/Facebook
NYHETER

Jessica Bowe fotograferade ett frieri av en slump. Hon tog mejladressen av den friande killen, Michael, men mejladressen var fel. Då gjorde Michael en efterlysning på Facebook för att hitta sin ofrivillige fotograf.

Det var när amerikanskan Jessica Bowe, som bor i Reykjavik, var på väg hem i förra veckan som hon ville ta kort på snön och julbelysning. Men av en slump fick hon även med ett speciellt ögonblick för paret Michael Kent och Fiona Newlands.

Fel mejladress

Jessica råkade nämligen fotografera när Michael friade till Fiona.

– Jag fick ett kort på när Michael är på väg ned på knä och ett kort när han friar. Det tog några sekunder innan jag insåg att jag precis fotograferat det största ögonblicket i deras liv, säger hon till Grapevine.

Jessica talade med det förälskade paret och ville gärna skicka bilden till dem, så hon bad Michael om hans mejladress. Men närJessica kom hem gjorde hon en sorgsam upptäckt. Mejladressen var fel.

”Kära internet”

Michael misstänkte också att han skrivit in fel adress när hans inkorg gapade tom dagen efter. Så han skrev ett inlägg på Facebook där han efterlyste Jessica.

”Kära internet, igår friade jag till Fiona Newlands. En okänd tjej tog kort på det av en slump. Jag tog inte hennes uppgifter och jag tror jag gav henne fel mejladress. Om vi kunde får tag på bilden vore det underbart”, lyder inlägget.

Återförenade

Jessica vände sig i sin tur till sajten Grapevine, som lade ut bilden i fråga. Bilden delades flitigt på Facebook men också på Instagram och Twitter. Efter en hel del tur lyckades de få tag på varandra och slutligen återförenas.

– Vanligtvis lägger jag bara ut bilder på katter och joggingspår på min Instagram, men nu kanske jag får tänka om, säger Jessica.