Tre knivhuggna i London – kopplas till terrorism

1 av 9
NYHETER

Tre personer har skadats, varav minst en allvarligt, efter att ha huggits av en knivman i Londons tunnelbana.

Polisen säger att händelsen kopplas till terrorism då knivmannen ska ha skrikit ”Det här är för Syrien!” under attacken, rapporterar Sky News.

Londonpolisen kallades till tunnelbanestationen Leystone i östra London strax efter klockan 20.00, svensk tid. En man började hota människor runt omkring sig med en stor kniv. Han högg sen minst tre av pendlarna på stationen, enligt CNN. En person höggs i magen och vårdas för allvarliga skador.

Knivhuggaren ska ha skrikit ”Det här är för Syrien!” när han gick till attack.

Gärningsmannen blev sedan nedbrottad av polis efter att ha skjutits av polisens elchockspistol.

”En terroristhändelse”

– Vi behandlar det här som en terroristhändelse. Jag uppmanar allmänheten att hålla sig lugn men vaksam, uppger Richard Walton, som leder Londonpolisens arbete mot terrorism, i ett uttalande.

Personer som befann sig på stationen i tid för dådet rapporterades fly från platsen.

– En man greps vid 19.14 (brittisk tid) och togs till en polisstation i östra London där han hålls i förvar, säger en polis från Scotland Yard till Sky News.

”Chockerande”

Storbritannien befinner sig på den näst högsta hotbildsnivån för landet, vilket betyder att en attack anses trolig. En stor del av Londons tunnelbanan på linjen som trafikerar Livingstone fick stängas efter knivattacken. Polisen har nu startat en terrorutredning.

Labour-ledaren Jeremy Corbyn kommenterade senare attacken på Twitter och uttryckte sin sorg: ”Knivhuggningen i Leystone är chockerande. Mina tankar är med offret och hans familj”, skriver Corbyn.

Underhuset i Storbritannien har nyligen beslutat att landet ska delta i bombkampanjen mot terrorgruppen Islamiska staten (IS) i Syrien. Flera bombräder har utförts i samarbete med den USA-ledda koalitionen.