Pojke föll fem meter i badhus – slog huvudet i kaklet

NYHETER

En 15-årig pojke föll fem meter från en trampolin i Karlskronas simhall och landade på huvudet.

Enligt vittnen som såg händelsen var två pojkar uppe på avsatsen och busade när olyckan inträffade.

15-åringen vårdas på sjukhus. Tillståndet är inte livshotande, enligt BLT.

Det var i fredags kväll precis innan simhallen skulle stänga som två pojkar gick upp på femmans trampolin i Karlskronas badhus. Exakt vad som hände är inte klarlagt men enligt vittnen började pojkarna busa, vilket slutade med att 15-åringen föll frön trampolinen och slog huvudet i kakelgolvet fem meter längre ner.

– Det är fyra vittnen som har sett det här, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Blekinge, till Aftonbladet.

15-åringen ska ha varit där med ett kompisgäng.

– Han var där med de andra, säger Ljungberg.

Blödningar i hjärnan

Efter fallet fördes pojken till Lunds universitetssjukhus under fredagskvällen. Då var hans tillstånd livshotande, uppger Blekinge Läns Tidning. Senare skrevs skadeläget ner och bedömdes som svåra, pojken fått blödningar i hjärnan.

Den teori som polisen nu jobbar efter är att den 16-årige vännen knuffade till kamraten, och denne tappade balansen och föll huvudstupa fem meter rakt ner i kakelgolvet, enligt BLT.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, ett oaktsamhetsbrott, säger Per-Johan Ljungberg och förklarar att det räcker med att ha agerat oaktsamt för att bli misstänkt för brott.

Lunds universitetssjukhus kunde under lördagen inte gå ut med pojkens skadetillstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM