Massmördaren ska ha grälat om Förintelsen

1 av 6
NYHETER

Massmördaren Syed Rizwan Farook, som tillsammans med sin fru sköt ihjäl 14 personer vid ett julfirande i San Bernardino i Kalifornien, ska ha börjat gräla med ett av offren om Förintelsen, enligt USA Today.

Därefter ska Farook ha lämnat festen och kommit tillbaka tungt beväpnad.

Polisen i Kalifornien har sagt att Syed Rizwan Farook, 28, och hans fru Tashfeen Malik, 27, sprejade den kommunala lokalen i San Bernardino med kulor. Det var under ett julfirande som situationen urartade. Vad som exakt orsakade händelsen är inte klarlagt, men enligt USA Today hamnade Farook i gräl precis innan han lämnade tillställningen.

– Av vad jag förstår från dem som var där började min man att diskutera med Farook om Förintelsen, säger Jennifer Thompson-Thalasinos i en intervju enligt USA Today.

Hennes man Nicholas Thalasinos, 52, dödades i attacken.

13 andra fick sätta livet till och 21 skadades.

”Du kommer att dö”

Nicholas Thalasinos hyste mycket konservativa politiska åsikter och uttryckte dem ofta på ett konfrontativt sätt i sociala medier, rapporterar USA Today. Därför fick hans fru ta emot flera frågor från medier om detta kan ha varit en upprinnelse till attacken.

Nicholas Thalasinos sista inlägg på Facebook beskriver hur någon hotat honom online. Där stod: ”Du kommer aldrig att lyckas få ett land för judar. Snart kommer någon att sparka skiten ur dig. Du kommer dö och aldrig se Israel som ett land tro mig.”

Obama: Har radikaliserats

Hans fru Jennifer Thompson-Thalasinos har däremot sagt att makens åsikter inte gav upphov till attacken.

USA:s president Barack Obama kallade masskjutningen i San Bernardino en terrorattack i sitt tal till nationen under söndagen, amerikansk tid. Han pekade på att paret hade radikaliserats.

Än finns inget motiv fastställt till varför dådet genomfördes.