Två olika vapen användes vid brotten

1 av 13
NYHETER

Polisens tekniker jobbade till sent i går med att undersöka de två villorna på Onsalahalvön, där en person knivdödades och två personer fick svåra skador i samband med en privat middag i lördags.

Den misstänkte förhördes första gången i går.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss!

Mannen greps strax efter de båda attackerna, som inträffade i två olika hus i ett villaområde strax söder om Kungsbacka. Polisen vill dock inte avslöja vad förhören har gett.

– Den tekniska undersökningen höll på till sent i går kväll och vi har säkrat ett antal spår som tillsammans med vittnesförhör ger oss en relativt god bild av händelseförloppet, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Halland, till TT.

– Men vi väljer att inte berätta vad som framkommit i förhören.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks först ha knivhuggit ihjäl en jämnårig man. Han ska sedan ha angripit en kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern i en villa i närheten. De fick livshotande respektive allvarliga skador.

Krisstöd av kommunen

– Det är en kniv som använts vid det första brottet. När det gäller det andra handlar det om ett annat tillhygge. Det är inte samma vapen som använts, säger Tommy Nyman.

Den misstänkte gärningsmannen greps kort efteråt i närheten och anhölls senare misstänkt för mord och mordförsök. Enligt hans advokat, Lennart Johansson, kom förhören i går inte in på hur mannen ställer sig till anklagelserna.

De inblandade familjerna får krisstöd från Kungsbacka kommun. Flera av de drabbade är barn.

– De har varit med om något som är helt är fruktansvärt och situationen är förmodligen kaotisk där. Vi får se också på lång sikt vad vi kan hjälpa dem med, sade Barbro Ericsson, pressansvarig vid kommunen, till TT i går.

TT