Sköt mot nattklubb på Stureplan i natt

Vittnet: ”Det är ett hot”

1 av 8
NYHETER

En man avlossade flera skott mot entrédörren till nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i centrala Stockholm i natt.

Efter skottlossningen lämnade mannen platsen i en mörk bil.

– Jag blev helt chockad, säger ett vittne till Afonbladet.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för skjutningen.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss!

Polisen fick klockan 02.52 i natt larm om att en man hade skjutit mot dörren till Sturecompagniet på Stureplan, mitt i centrala Stockholm.

– Det som har hänt är att okänd person har skjutit mot entrén, säger Karl Alfredsson vid polisens länskommunikationscentral till Aftonbladet.

Ingen gripen

I natt var polisen mycket förtegen om det inträffade. Karl Alfredsson uppgav att så många som åtta polispatruller kom till platsen. Polisen upprättade avspärrningar för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

Klubben var stängd och det fanns inga människor i lokalen vid tillfället. Ett stort antal personer rörde sig dock i närheten.

– Det säger sig självt att detta hade kunnat få mycket allvarliga konsekvenser, säger Albin Näverberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skotten. En förundersökning om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan är inledd.

– Nu ska vi säkra det vi har i form av vittnesförhör och annat. Vi ska också se om det finns övervakningskameror som kan ge någonting, säger Albin Näverberg.

Sköt två skott

Flera vittnen uppger för Aftonbladet att skytten var en mörkklädd man som kom till platsen i en mörk bil. Vid entrén till Sturecompagniet gick han ur bilen och sköt med en pistol mot porten. Två skott ska ha avlossats.

– Det var självklart att personen hade en pistol. Inte ett så stort vapen men en pistol, säger en person.

– Jag kom i en taxi precis när det hände. Jag aldrig tidigare sett något sådant. Jag blev chockad, säger ett annat vittne.

Efter skottlossningen lämnade mannen platsen i samma bil.

– Det var minst en person till i bilen. De gasade väldigt snabbt därifrån.

Vittnet: Det var ett hot

Vad som ligger bakom skottlossningen är i nuläget oklart.

Ett vittne uppger för Aftonbladet att det rör sig om ett hot.

– Jag har pratat med vakter på klubbar i området och det jag har hört är att det handlar om ett hot. Men jag vet inte mot vilka det är riktat.

De uppgifterna vill dock Albin Näverberg på Stockholmspolisen inte bekräfta.

– Det är klart att det figurerar tankar åt olika håll men för oss är det en öppen spelplan i nuläget. Vi kan inte kommentera några spekulationer, säger han.

Personer som har gjort observationer uppmanas höra av sig till polisen på 114 14.