Lucia ställdes in på äldreboende – räddas av Nellie, 15

”Det värmer gott i hjärtat”

NYHETER

Luciafirandet på två äldreboenden i skånska Staffanstorp ställdes in på grund av att inga kandidater sökte. Då ställer 15-åriga Nellie Hyme Brelin upp.

– Det är jättekul, det gör hela deras dag, säger hon till Aftonbladet.

Det är den lokala Lions-föreningen som brukar se till att de två äldreboenden som finns i Staffanstorp får ett Luciatåg. Men årets tåg ställdes in då inga kandidater anmälde sig, skriver Sydsvenskan.

”Vi kan ju lika gärna cykla dit också”

Nellie Hyme Brelin var Lucia på äldreboendena förra året och fick således inte ställa upp i år. Dock har hon lottats fram på Lucia på sin skola, något som gav Nellie en idé.

– När jag fick höra att de inte fick något Luciatåg tyckte jag att det var jättesynd. Men vi är redan tränade och klara till tåget vi ska ha i skolan så jag tänkte att vi kan ju lika gärna cykla ned dit och gå med tåget där också.

”Det värmer gott i hjärtat”

Nellie kontaktade Lions som blev jätteglada över erbjudandet. Nellie och hennes skolkamrater ska besöka äldreboendena under fredagen och de boende ser fram emot besöket.

– De har varit jätteglada över att vi ska komma, min farfar bor på det ena boendet. Det gör hela deras dag, när jag lussade där förra året sjöng de med och bjöd på fika. Det värmer gott i hjärtat.

ARTIKELN HANDLAR OM