Kinberg Batra tar upp julkampen med Löfven

Foto: URBAN ANDERSSON
Anna Kinberg Batra.
NYHETER

HELSINGFORS. Anna Kinberg Batra tar upp julkampen med statsminister Stefan Löfven. 

I nästa vecka inleder hon en ny tradition och håller sitt första jultal.

– Hösten har varit mörk, men här kommer jag också att vilja lyfta blicken och prata om hur vi bygger Sverige starkare framöver, säger hon.

Under ett besök i Helsingfors i dag avslöjade M-ledaren Anna Kinberg Batra att hon ansluter sig till skaran partiledare som håller ett stort tal veckorna före jul. I tisdags talade Annie Lööf (C) i Stockholm och inom kort väntas även statsminister Stefan Löfven (S) göra samma sak.

På onsdag nästa vecka, den 16 december, framträder Kinberg Batra i hemkommunen Nacka.

– Jag tvekade lite till att hålla jultal eftersom det är så mycket i slutet på terminen och så mycket av hösten har handlat om krishantering. Men man behöver lyfta blicken också och prata både om det som händer just nu men även orka prata om framtiden, bland annat vad som ska hända med alla unga nyanlända som kommit till Sverige, säger hon.

Håller tal på hemmaplan

Hon säger att Fredrik Reinfeldt, hennes företrädare som M-ledare, nästan alltid pratade om mörka ämnen i sina jultal.

– Det finns mycket sådant att prata om, men det har vi ju också gjort hela hösten. Det handlar om flyktingkrisen, terrordåden i Paris och attacken i Trollhättan. Men det gäller att orka lyfta blicken också. Ska Sverige komma starkare ur det här måste vi prata om hur vi bygger vidare och blir starkare sen.

Anna Kinberg Batra valde i somras att lägga sitt sommartal på Sveriges nationaldag.

Under sin resa till Finland i dag träffade M-ledaren flera toppolitiker, bland dem finansminister Alexander Stubb och president Sauli Niinistö.