Madeleine talar ut om skräcken i tv: ”Gillar inte att stå i centrum”

NYHETER

Prinsessan Madeleine gör ett sällsynt framträdande under säsongsavslutningen av SVT:s ”Skavlan”.

I intervjun berättar hon om sina rädslor kring uppmärksamheten.

– Jag är verkligen inte bekväm, säger hon i fredagens avsnitt.

Intervjun hos Fredrik Skavlan i SVT:s ”Skavlan” ägde rum förra veckan.

Som kronan på verket till fredagens säsongsavslutning får programledaren besök av prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill.

Prinsessan, som till stor del lämnade Sverige för att komma undan uppmärksamheten efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström 2010, är ytterst sparsam med att medverka i media.

”Ville aldrig vara en del av det”

I ”Skavlan” berättar Madeleine att hon alltid känt ett motstånd till offentligheten.

– Mina föräldrar fick alltid huvudvärk när vi skulle ta familjefoton eller liknande för jag sprang alltid i väg, skulle alltid gömma mig och de behövde alltid dra mig tillbaka. Jag skrek och ville aldrig riktigt vara en del av det, säger hon i ett klipp som Aftonbladet tagit del av.

I somras kunde Aftonbladet avslöja att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skulle fullfölja sina planer på att lämna Sverige och flytta till London.

Medger: ”Är inte bekväm”

Prinsessan har vid upprepade tillfällen kritiserats för sin medieskygga livsstil. Bland annat av SR-chefen Leif Eriksson efter att prinsessan avstått från att göra intervjuer under ett besök i Gästrikland och Hälsingland i februari i år.

– Jag har haft så här i hela mitt liv. Man skulle kunna tro och kanske förvänta sig att jag skulle vara van vid det vid det här laget. Att vara bekväm inför folk, fotografer och journalister som ställer frågor. Men jag är verkligen inte det. När allt kommer omkring är jag ganska blyg, säger Madeleine i inslaget.

Hon fortsätter:

– Jag gillar inte att stå i centrum för uppmärksamheten. Men som den officiella person jag är vet jag att det är något jag måste hantera. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag, säger hon och möts av applåder och skratt i studion.

Hovet vill inte kommentera innehållet i programmet innan det har sänts.
– Vi har haft en planering och förberedelse sedan en tid tillbaka. Prinsessparet har varit positiva till att medverka och var även positiva efter inspelningen. Det handlar om att skapa en bra känsla och atmosfär både innan, under och efter inspelningen. Det har Skavlan-produktionen lyckats med, säger Margareta Thorgren, informationschef. 

Avsnittet sänds i SVT 1 klockan 21 på fredag.