Minderårig lyxbilstjuv gripen

Har gäckat Vällingbypolisen under en tid

NYHETER

En minderårig pojke misstänks för att vid ett flertal tillfällen ha stulit flera lyxbilar i Västerort, enligt Stockholm Direkt.

Pojken ska ha brutit sig in i villor och tagit bilnycklarna - trots att ägarna i vissa fall varit hemma.

Under onsdagen greps han av polis - misstänkt för ett flertal grova brott.

Det är framförallt villor i Bromma, men även i Järfälla och Hässelby-Vällingby som ska ha drabbats av de fräcka inbrotten.

Trots att ägarna i vissa fall varit hemma, ska den 16-årige pojken ha brutit sig in i villorna och tagit bilnycklarna, som i vissa fall legat synliga på fönsterbrädan.

Tar bara lyxbilar

Pojken ska då ha knackat hål på rutan och tagit nycklarna. Enligt Anders Jakobsson, kommissarie på lokalpolisområdet Järfälla, är det bara riktigt lyxiga bilar som är av intresse.

– Det är bara nycklarna till riktigt lyxiga bilar han väljer, som BMW, Audi och Porsche.

Polisen har tidigare gått ut och sagt att man sökt med ljus och lykta efter pojken men under onsdagen kunde han gripas under odramatiska former.

Välkänd av polisen

Enligt Anders Jakobsson är pojken välkänd av polisen och han greps i närheten av Viksjö centrum när han var på väg till en av bilarna.

– Vi hittade honom efter mycket spaning och han är misstänkt för ett flertal grova brott, som grov stöld, grov vårdslöshet i trafik, grovt häleri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Pojken ska främst stjäla bilarna för att köra omkring i dem.

– Han plockar upp kompisar och sen kör han utan hämningar omkring i bilen, vilket är en stor fara både för honom själv, passagerarna och allmänheten, säger Anders Jakobsson.