Facebookgrundarens öppna brev till världens muslimer

”Här är du alltid välkommen och vi ska kämpa för att skydda dina rättigheter”

Foto: TT Bild
Mark Zuckerberg och hustrun Priscilla Chan Zuckerberg tillsammans med deras nyfödda dotter Max Chan Zuckerberg.
NYHETER

Efter attackerna i Paris och det växande hatet mot muslimer valde Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg att skriva ett öppet inlägg till alla muslimer på forumet.

Sent på onsdagskvällen, svensk tid, skrev Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg ett öppet brev till alla muslimer på Facebook runt om i världen.

Inlägget kommer bland annat efter uttalandet från republikanernas kandidat Donald Trump om att stoppa alla muslimer från att ta sig till USA.

”Efter attackerna i Paris och allt hat den här veckan kan jag bara föreställa mig den rädsla som muslimer känner över att de kommer att förföljas för andras handlingar.

Som jude så lärde mig mina föräldrar att vi måste stå upp mot attacker på alla samhällen. Även om en attack inte är riktad mot just dig i dag, så leder attacker på friheten för andra med tiden till att alla skadas”.

”Du är alltid välkommen här”

Zuckerberg skriver vidare att han som vd för Facebook vill att alla muslimer på forumet ska veta att de alltid är välkomna och att Facebook ska kämpa för att skydda deras rättigheter och för att skapa en fredlig och säker miljö för alla.

Han avslutar inlägget med en uppmaning till alla att inte förlora sin tilltro till världen:

”Att få ett barn har gett oss så mycket hopp, men hatet vissa bär på kan leda till att det blir lätt att ge efter och bli cynisk. Vi får inte förlora hoppet. Så länge vi står tillsammans och väljer att se det goda i varandra så kan vi bygga en bättre värld för alla”.

---

Läs hela inlägget nedan.