Hotade personal med kniv: ”Ska mörda alla över 1.70”

NYHETER

En man som har hotat personalen på den psykiatriska öppenvården i Huddinge är efterlyst av polisen.

Han ska ha uttalat ett hot i stil med: ”Jag ska mörda alla över 1.70”.

Polisen vill dock understryka att mannen inte anses farlig utan söker allmänhetens tips så att personen kan få vård.

Under torsdagsförmiddagen vid 11-tiden avlägsnade sig en öppenvårdspatient från psykiatrin i Huddinge efter att ha uttryckt ett allmänt hot.

Personalen på avdelningen uppger att mannen ska ha tagit fram en plastkniv, säger Peter Carlberg, pressansvarig vid Stockholms läns sjukvårdsområde.

”Ska mörda alla över 1.70”

– Han har varit på mottagningen på morgonen och fått sin medicin, sedan har han kommit tillbaka två timmar senare och då har han varit allmänt hotfull. Han har tagit upp något som uppfattas som en plastkniv och uttalat ett allmänt hot, inte direkt riktat mot någon person, och därefter avvikit från platsen.

Enligt uppgift till Aftonbladet har mannen uttryckt något i stil med ”Jag ska mörda alla över 1.70”, vilket Peter Carlberg också bekräftar.

– Han har sagt något i den stilen.

”Vill ha allmänhetens hjälp”

Mannen är efterlyst av polisen men söks inte aktivt. Han bedöms inte vara farlig för allmänheten men behöver komma till rätta för att få vård på den psykiatriska länsakuten.

Hur har personalen upplevt detta?

– De har en viss vana av att hantera patienter. Jag tror inte att de tagit det som särskilt allvarligt. Det var ett mer allmänt hot, säger Peter Carlberg.

Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm säger att man varit ute på ett handräckningsärende i området men inte hittat personen.

– Vi vill eftersöka allmänhetens hjälp. Man får höra av sig om man upplever och påträffar en person som inte mår bra i området, säger Towe Hägg.