Arbetare borrade dubbla hål i hans tak

1 av 5
NYHETER

Sadegh ”Sadde” Shahabpour, 37, skulle gå på toaletten.

Då borrade byggnadsarbetare rakt igenom toataket.

– Det blev hål, lite större än en näve, och jag fick mindre takbitar i huvudet. Tänk om större bitar hade träffat mina barn, säger Sadde till Aftonbladet.

Dagen efter var det dags igen.

Hyreshuset i Haninge har varit under renovering i snart en och en halv månad. Sadegh Shahabpour och hans familj störs dagligen av ljudet från slagborr, vibrationer, skrik och damm.

– Parfymflaskor har ramlat i golvet och gått sönder och lampor har spruckit, säger Sadde.

Vid lunchtid på torsdagen blev störningsmomenten än mer konkreta.

– Jag skulle gå på toaletten men sekunder efter att jag gått in så får jag massor av grus och takbitar i huvudet.

Sadde tittar upp och ser hur arbetarna i lägenheten ovanför har borrat rakt genom hans tak.

– Jag såg hur det lyste ovanifrån och hörde hur någon pratade. Sedan sprang en av dem ner, knackade på och när jag öppnade pekade han mot mitt badrum och svor. Han verkade chockad.

”Spackel räcker inte”

Under torsdagen var Sadde i kontakt med flera byggare i fastigheten och också sin hyresvärd, Graflunds, för att försöka reda ut situationen.

– En arbetare här sa att det inte var så farligt och att det ju ändå skulle genomföras ett stambyte. Det var nyheter för mig och jag har inte sett någon lapp, som de sa att de skickat till mig. Och om det ska genomföras ett stambyte måste de ju se till att vi inte befinner oss i lägenheten just då och även förstärka taket om det är risk för ras, säger Sadde.

Graflunds har bett om ursäkt och också satt upp en provisorisk platta för hålet.

– De säger att de ska spackla och måla. Men det är en spricka i betongen och hål rakt igenom. Det kan de inte bara spackla över, det behöver gjutas. De hänvisar oss till byggföretaget men de ljuger ju å sin sida om att de ska stambyta, säger Sadde.

På fredagen var det dags igen. Då borrade arbetarna i lägenheten ovanför rakt igenom badrumstaket.

– Det blev ett stort hål och en spricka på över en meter, säger Sadde.

Ville mötas halvvägs

Hyresvärden och Sadde har inte kommit till någon överenskommelse.

– Jag accepterar inte att man bara sätter upp en platta och så ska det vara bra. Tänk om något av mina barn fått en större bit i huvudet. Man ska helt enkelt inte behöva få saker i huvudet när man hyr en lägenhet, det är en kränkning. Man ska kunna känna sig trygg och hyresvärden måste vara ansvarig för de firmor man tar in för att utföra arbeten. Jag tycker att de bör gå med på en tillfällig hyressänkning eller något, så att vi möts halvvägs.

Trots den omtumlande händelsen känner Sadde att han kan skratta åt händelsen.

– Ja, vad ska man annars göra?

”Tror de kan utnyttja”

Aftonbladet har varit i kontakt med ytterligare en boende i fastigheten som bekräftar bilden av det inträffade. Han säger också att det i huset sitter en lapp som förklarar att renoveringsarbetet ska pågå i 30 dagar. Det har snart gått 45.

– Huset vibrerar varje dag. Det känns som att hyresvärden tror att många som bor här inte kan språket så bra på grund av att de är invandrare, vilket de försöker utnyttja. Men vi ser alla att man har gått över tiden, säger en manlig boende i huset som vill vara anonym.

Aftonbladet har sökt Hyresvärden Graflunds.