Vaknade – en månad efter Parisattackerna

Sångerskan Laura Croix (till höger) sköts med sex skott inne på Bataclan. Nu har hon vaknat ur koman.
NYHETER

Laura Croix, 31, sköts med sex skott på Bataclanteatern.

En månad efter Parisattentaten har hon vaknat ur sin koma.

– Hon grät när hon såg och hörde mig, säger mamma Danielle, enligt The Telegraph.

Kvällen den 13 november var Laura Croix på Bataclanteatern för att se konserten med Eagles of Death Metal.

När terroristerna stormade in och öppnade eld träffades hon av sex skott – tre i buken och tre i bröstet.

Efter den massiva polisinsatsen fördes Laura Croix till sjukhus. Hon var vid liv, men svårt skadad, och försattes i konstgjord koma – ett tillstånd som innebär att andningen och hjärtrytmen hålls igång på mekanisk väg.

Opererades sex gånger

Under en månads tid har hennes mamma, pojkvän och syskon vakat vid sjukhussängen. Laura Croix opererades sex gånger, bland annat för att ta bort en kula som fastnat mellan hennes lungor och hjärta.

Nu, nästan en månad senare, har Laura Croix – som till vardags sjunger i ett populärt coverband – vaknat ur koman, skriver The Telegraph. Hon är fortfarande intuberad, men mamma Danielle berättar för den franska tv-kanalen BFM att hon kommunicerar med sin dotter genom ögonblinkningar.

– Vi talar bara om vackra saker, säger hon till BFM.

Danielle Croix passade även på att tacka alla som hört av sig för att stötta familjen. Bland annat har borgmästaren i hemstaden Trith-Saint-Leger ordnat en bil och privatchaufför så att mamman kan åka till sjukhuset varje dag.

Identifierades för några dagar sedan

Attackerna i Paris var det dödligaste terrorattentatet i Europa sedan bomberna i Madrid 2004. Totalt dödades 130 personer, 89 av dem inne på Bataclan. Två av terroristerna sprängde sig själva i luften och den tredje sköts ihjäl av polis.

Så sent som i onsdags identifierades Foued Mohamed Aggad som den tredje attentatsmannen inne på Bataclan. Aggad var född och uppvuxen i Frankrike, och hade radikaliserats de senaste åren.

– Om jag hade vetat att han en dag skulle göra någonting sådant här, hade jag dödat först, sa hans pappa Said Mohamed Abbag till tidningen Le Parisien.