Två gripna med sprängämnen i Schweiz

NYHETER

Två syriska män har gripits med sprängämnen i en bil i Genève i Schweiz, uppger VG Direkt.

Gripandet ska ha skett på en väg till den franska gränsen och polisen uppger att tester har utförts på bilen, men vill inte gå närmre in på gripandet.  

Söker efter Paris-terrorister

Under torsdagen berättade Aftonbladet om att polisen i Schweiz har höjt beredskapen sedan man kunnat identifiera minst fyra misstänkta terrorister i Genève. Personerna som man nu söker misstänks ha koppling till terrordåden i Paris och Islamiska staten.

Enligt AP ska det vara oklart om de två gripna männen har något samband med de fyra terrormisstänkta.

I ett uttalande från den schweiziska justitieminister Simonetta Sommaruga, ska det dagsläget inte finnas någon indikation på att det fanns en konkret planerad attack.

Höjde larmnivån

Larmnivån i Genèveregionen höjdes på torsdagen till en trea på en femgradig skala, och beväpnad polis har satts in på känsliga platser i den västra staden, intill FN:s europeiska högkvarter.

Enligt källor till 20 Minuter uppges även ett fordon med belgiska registreringsskyltar vara centralt i utredningen av de fyra terrormisstänkta. Fordonet ska ha ha setts två gånger i centrala Genève, mellan tisdag kväll och i onsdags förmiddag.