Boko Haram dödade 14 i nigeriansk by

NYHETER

Boko Haram har genomfört en massaker i Nigeria och också kidnappat barn.

Flera av de dödas kroppar blev skändade.

– Vi hittade 14 döda personer. Vissa av dem var halshuggna med huvudet placerat på bröstet, säger bybon Ibrahim Babagana till nyhetsbyrån AFP.

Klockan åtta på torsdagskvällen attackerade en grupp från terrorsekten Boko Haram byn Kamuya i nordöstra Nigeria. Flera av de extremistiska jihidisterna anlände med cykel, berättar vittnen.

Gruppen avrättade sedan minst 14 personer och skändade hälften av offrens kroppar genom att stympa eller halshugga dem.

– Sju andra sköts till döds. Alla har begravts. Hela byn har förstörts, säger Ibrahim Babagana.

Ett annat vittne berättar att sex personer vårdas för skador och nigerianska Daily Post har pratat med Ali Biu som säger att flera bybor kidnappades varav flera är barn.

17 000 dödade

I slutet av maj i år svors den nye presidenten, Mihammadu Buhari, in som ledare för landet. Sedan dess har minst 1 500 civila dödats av Boko Haram. 17 000 har dödats sedan 2009, då terrorsekten intensifierade sina terrorhandlingar, enligt beräkningar som AFP har gjort, rapporterar TT.

Både Nigeria och Kamerun genomför militära operationer för att slå ut Boko Haram. I början av december meddelade kamerunsk militär att man dödat 100 medlemmar av terrorsekten och fritagit 900 gisslantagna under en tre dagar lång räd.

ARTIKELN HANDLAR OM