Bjuder ensamma julfirare på pizza

”Vi vill finnas där för alla”

1 av 2 | Foto: Faksimil/Facebook
Foat Polat bjuder in.
NYHETER

Ingen ska behöva fira jul ensam enligt Foat Polat som driver en pizzeria i Lilla Edet utanför Göteborg. Därför öppnar han upp sin restaurang på självaste julafton – för att bjuda på pizza.

Julen kan lätt bli ensam om man inte har någon att fira den tillsammans med. Något som Foat Polat uppmärksammat under de tolv år han, tillsammans med sina kollegor, drivit sin pizzeria.

”Vi blir deras familj”

På pizzerian samlas ofta de som inte har någon att fira sin jul med, något Foat vill ändra på.

– Vi har varit här så länge så vi har märkt att det finns många som inte har någon familj att fira med. Så då öppnar vi här och blir deras familj. Det är inget konstigt, vi känner ju alla sedan tidigare. Det är bättre om de firar med oss än att sitta hemma och vara ensamma, säger Foat till Aftonbladet.

”Ska fortsätta med detta för evigt”

Restaurangen lade ut ett Facebookinlägg där de bjuder in de som vill på julmat. Ett inlägg som blivit väldigt uppskattat och som Foat hoppas ska inspirera andra att ta liknande initativ.

– Vi har fått många komplimanger, vi är väldigt tacksamma för det. Men jag hoppas att det får fler att göra likadant, alla kan hjälpa till. Då blir världen bättre. Alla här är mina vänner och ingen ska vara ensam. Det är första gången jag gör detta men jag ska göra det nästa år också. Jag ska fortsätta varje år så länge jag kan.