Skrev önskelista – fick presenterna mer än 60 år senare

Snickare infriade önskningarna

1 av 2
NYHETER

Önskningar slår in, även om det ibland kan ta lite tid. Det gjorde det för den engelske mannen David, som fick vänta i över 60 år på sina julklappar. Detta eftersom hans önskelista fastnat i skorstenen på huset han bodde i, bara för att hittas av en snickare många år senare, skriver The Telegraph.

När David var barn bodde han i ett hus i engelska Reading. Exakt hur gammal han var när han skrev sin önskelista inför julen är inte riktigt fastställt, men han önskade sig bland annat ett par tofflor och en ask med kritor. Han lade sedan önskelistan i skorstenen enligt sed. Och där skulle den ligga. Länge.

”Leksaker om du har några över”

Det var i måndags när byggarbetaren Lewis Shaw skulle riva ett hus som han gjorde det märkliga fyndet. Inuti skorstenen fann han en önskelista från en liten pojke. Brevet lyder:

”Kära Tomten, jag önskar mig en kalender, en ask kritor, leksakssoldater, tofflor, pennfodral och andra leksaker om du har några över. Vänligen, David”.

”Önskade sig saker han behövde”

Lewis bestämde sig för att leta upp pojken, eller snarare mannen, som skrivit önskelistan. Efter att ha talat med de som hade bott länge i området lyckades Lewis få fram Davids namn och sökte sedan upp honom på Facebook.

– Ungar önskar sig helt andra saker i dag. Den här pojken önskade sig saker han behövde, inte saker han ville ha. David växte upp i det här huset, hans föräldrar köpte det 1945 så önskelistan är nog mellan 60 och 70 år gammal, säger Lewis till The Telegrapgh.

Köpte presenterna

I går fredag fick så David till slut sina presenter, vilket enligt Lewis betydde mycket.

– Brevet är i perfekt skick så han vi gav det också. Det gav nog honom många minnen tillbaka, vilket kan vara bra nu när vi är här och river hans gamla föräldrahem.