Man svårt knivskuren – kvinna gripen för mordförsök

NYHETER

En man i 65-årsåldern knivskars svårt utanför Älmhult.

Nu har polisen gripit en kvinna misstänkt för mordförsök och mannen kämpar för sitt liv.

– Han har allvarliga skador, säger Kim Hild på polisen.

Vid 14-tiden larmas polis, ambulans och räddningstjänst till en bostad på en mindre ort utanför Älmhult. Orsaken är att de fått uppgifter om ett lägenhetsbråk.

Men när polisen kommer till platsen upptäcker man att lägenhetsbråket har urartat och de hittar en man i 65-årsåldern som blivit svårt knivskuren. Mannen fick föras med ambulans till sjukhuset i Växjö.

– Han har allvarliga skador, men i nuläget vet vi inte om det är livshotande skador, säger Kim Hild, presstalesman på polisen region Syd.

Senare uppger sjukhuset att mannen har livshotande skador och att läget är mycket kritiskt. Vid 16.30-tiden opereras mannen akut för sina skador.

En kvinna gripen

Nu misstänker polisen mordförsök.

Vid adressen anträffades också en kvinna i 60-årsåldern och hon kunde direkt gripas misstänkt för brottet. Enligt polisen ska personerna ha haft någon form av relation till varandra, men de är mycket förtegna och kan inte gå in på några närmare detaljer.

– Vi kan inte säga så mycket mer just nu, säger hon.

På söndagen erkänner kvinnan att hon skadat mannen, rapporterar lokala medier. Mannen är fortfarande allvarligt skadad, men läget är stabilt.

Knackar dörr

På lördagen arbetade polisen med att försöka reda ut vad som hänt. De ska bland annat ha hållit förhör med eventuella vittnen.

– Vi försöker bilda oss en uppfattning om vad som hänt och varför och vi ska eventuellt knacka lite dörr i området, säger Kim Hild.