Man hittad efter villabrand – kröp ut på vägen

1 av 3
NYHETER

En man i 50-årsåldern hittades allvarligt skadad efter en kraftig villabrand utanför Bollnäs.

– Han har krupit eller hasat sig 500 meter till vägen, säger Sven-Erik Hammar på polisen i Gävleborg.

Vet du mer? Kontakta oss!

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en villabrand vid Rabo mellan Bollnäs och Glössbo tjugo i fyra i morse.

När de kom till platsen var villan helt övertänd och de visste inte om någon var kvar i huset. En stund senare hittades en skadad man vid en närliggande väg, som ska ha krupit ut ur huset, genom ett skogsparti och sedan till vägen.

– Han flydde hals över huvud genom ett fönster och sedan kröp eller hasade han sig 500 meter till vägen, säger vakthavande befäl, Sven-Erik Hammar.

Kunde knappt prata

Mannen som bor i huset hade skador på händer, armar, knän och brännskador invändigt i halsen på grund av branden. Enligt polisen kunde han nästan inte prata när de hittade honom vid vägkanten, men han lyckades berätta att ingen annan fanns i huset.

– Två andra är skrivna i huset, men enligt honom bor de inte där och ingen annan ska heller ha funnits i huset när branden bröt ut, säger förundersökningsledaren Peter Hultqvist som bara fick ställa en fråga innan mannen sövdes.

Mannen som är 50-55 år fördes med ambulans till Gävle sjukhus som uppger att han är allvarligt skadad och inlagd på vårdavdelning.

Huset brann ned till grunden och det finns ännu inga uppgifter på vad som orsakat branden.

– Vi har varit där med tekniker och kan konstatera att inga personer fanns kvar i huset när det brann ned. Det är totalt nedbränt, bara en stor askhög kvar, berättar Peter Hultqvist och tillägger att den tekniska undersökningen kommer att fortsätta med hjälp av hund under veckan.