Polisen: ”Det här är brottsplatsen”

1 av 2
NYHETER

En man och en kvinna åkte in till sjukhuset i Oskarshamn med skador.

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, dog av sina skador på sjukhuset – och mannen greps misstänkt för mord.

Nu tror polisen att man hittat brottsplatsen.

Polisen har spärrat av en större del av Stadsparken i Oskarshamn. Nu tror de att de hittat platsen där en kvinna skadades så svårt att hon sedan dog på sjukhus.

– Man tror att det här är brottsplatsen. Vi har fått uppgifter som pekar mot att det kan ha hänt där, säger Ulf Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen.

Vid 17-tiden har polisen lämnat platsen, men avspärrningarna är kvar och de planerar att återuppta arbetet med den tekniska undersökningen i morgon, måndag.

Enligt polisen är det fortfarande oklart vad som hänt kvinnan, men i parken jobbar de brett för att säkra alla eventuella spår.

– Vi letar inte efter något särskilt, utan vi försöker få en förklaring på vad som hänt och försöker säkra alla eventuella spår, säger han.

Kvinna dog på sjukhus

Det var vid 04-tiden, natten mot söndag, som kvinnan i 30-årsåldern kommer in på sjukhuset i Kalmar län tillsammans med en man. Enligt polisen har kvinnan och mannen någon form av relation till varandra.

– Båda är skadade när de kommer in till sjukhuset, mannen har också vissa skador men det verkar inte ha varit jätteallvarligt. Kvinnan har svåra skador vilket gör att hon sedan avlider på sjukhuset, säger Mia Sandgren, presstalesman på polisen region syd.

Kort efter att kvinnan avlidit kunde en man i 25-årsåldern gripas misstänkt för mord. Enligt polisen har kvinnan skador som gör att man kan misstänka att brott ligger bakom dödsfallet.

Vid 11-tiden anhölls mannen av åklagare.

Polisen vädjar om hjälp

Ytterligare två personer, en man i 55-årsåldern och en man i 25-årsåldern, har anhållits av åklagare. De är misstänkta för att ha skyddat den gripne mannen och enligt polisen ska de också vara släkt med honom.

– De har haft någonting med den misstänkte mannen att göra men vad kan jag inte säga, säger Ulf Karlsson.

Polisen har jobbat hela dagen i det avspärrade området i Stadsparken. De har bland annat knackat dörr hos boende i området samt försökt säkra spår genom en teknisk undersökning.

Nu vädjar polisen om hjälp och uppmanar alla som sett eller hört någonting att ta kontakt.

– Vi är intresserade att veta alla iakttagelser som kan ha gjorts, har man sett eller hört någonting kan man höra av sig till oss.