Hennes barnbarn fick leukemi – nu skänker hon Trisspengarna till Barncancerfonden

NYHETER

Två dagar efter att Ann-Marie Karlsson, 74, köpt sin Trisslott fick hon veta att hennes barnbarn Stina insjuknat i leukemi.

När Ann-Marie nu vunnit 100 000 kronor väljer hon att skänka en stor del av pengarna till Barncancerfonden.

När Ann-Marie Karlsson från Torhamn i Blekinge skrapade Triss i TV4:s Nyhetsmorgon på måndagen satt hennes nio barnbarn alla bänkade framför tv:n. Ett av dem fick dock följa sändningen från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Bara två dagar efter att Ann-Marie köpt sin Trisslott fick hon veta att barnbarnet Stina insjuknat i leukemi.

– Hon utkämpar verkligen en hård kamp och måste göra en stamcellstransplantation, säger Ann-Marie i TV4.

”Sett hur mycket de gör”

Innan hon började skrapa berättade hon att hon därför ville skänka en del av vinsten till Barncancerfonden.

– Jag vistades fem dagar hos barnbarnet på sjukhuset, och då ser man ju hur mycket Barncancerfonden gör, med presenter, filmer, inreder rum. Jag tror att man kan höja de små patienterna genom det, att glädjen kan påverka utgången av behandlingen, säger Ann-Marie till Expressen.

Vill få fler att förstå

När Ann-Marie skrapat färdigt visade det sig att hon vunnit 100 000 kronor. Enligt Expressen skänker hon större delen av den summan till Barncancerfonden, för att bland andra hjälpa sitt eget barnbarn.

– Det absolut viktigaste i livet, då är inte pengar någonting.

– Det kändes jättehärligt, jag blev så glad över vinsten, och att få möjligheten att nämna det här om mitt lilla barnbarn, och göra så att fler kanske uppfattar hur viktigt det är med Barncancerfonden.

ARTIKELN HANDLAR OM