Pappans badbild med dottern hyllas – för sin nakenhet

Komikern: ”Stoppa er själva, söta idioter”

Foto: Torben Chris / Facebook.
Torben Chris lade upp badbilden på Facebook.
NYHETER

Danske ståuppkomikern Torben Chris berättade om ett skämt han brukar dra som fått särskilt stora reaktioner. Då bestämde han sig för att lägga upp en nakenbild på sig själv tillsammans med sin dotter.

”En far som badar med sin dotter är inte pedofili, det är kul! Ni går miste om livet, livrädda människor!”.

Så avslutar Torben Chris sitt Facebookinlägg som fått över 50 000 gilla-markeringar sedan i måndags morse. Då lade han upp en bild där han badar tillsammans med sin dotter.

”En pappa blev anklagad för pedofili”

Anledningen var flera konstiga reaktioner han fått på ett skämt han berättat i sin enmansshow ”Jydelogik”, som gjort stor succé.

”En berättade, att han blev anklagad för pedofili av en annan man när han berättat att han brukade bada tillsammans med sin tvååriga dotter”, skriver han i inlägget.

Det var därför som Torben valde just det motivet för sin bild. Nu har den delats av 6 000 personer och de allra flesta hyllar hans initiativ.

Här är hela inlägget:

Jag har aldrig fått mer positiv respons på ett skämt än det jag gör om nakenhetsskräck i min enmansshow "Jydelogik". Det är ju trevligt. Men jag har också fått många skrämmande exempel från mäniskor, när de har blivit anklagade för pedofili eller uppmuntran till pedofili från välmenande idioter.

En berättade, att han blev anklagad för pedofili av en annan man när han berättat att han brukade bada tillsammans med sin tvååriga dotter...

En annan blev varnad för att han uppmuntrade till pedofili när han la upp en bild på sin 11-åriga dotter, när hon hade en fransk fläta mot sin bara rygg, på sociala medier.

Det var en pappa som berättade att hans fru tyckte det var olämpligt att deras dotter såg när han kissade.

Stoppa er själva, söta idioter.

Hitta logiken.

Jag vet att fler ser Facebook än min show, så jag vill ta upp kampen här också.

Hör här:

Barn och vuxna kan vara nakna tillsammans. Hade vi inte tålt att se varandra nakna hade vi fötts med kläderna på.

Det inget konstigt med att en pappa tvättar sin dotters rumpa eller snippa när hon är liten. Tvärtemot är det äckligt om ingen gör det och rätt orimligt att bara mamman gör det.

Nakenhet med ditt barn är inte äckligt, det är naturligt.

Det är i denna tid så mycket fokus på unga människors förvridna kroppsideal. Hur ska de kunna få en annan bild om de enda avklädda vuxna de ser är i underklädesreklamen.

Jag kan till och med säga att det är sunt för ett barn att se mig naken. Jag är ett skönhetsideal de skulle kunna leva upp till ;-)

En far som badar med sin dotter är inte pedofili, det är kul! Ni går miste om livet, livrädda människor”.