Beriths familj bjuder hem ensamstående på julafton

”Vi har alltid bjudit på oss själva”

Foto: Privat.
Berith Ljungström med man och barn, samt morfar och familjens 16-åriga inneboende utbytesstudent.
NYHETER

I somras flyttade Berith Ljungström och hennes familj till ett stort hus i Åkersberga. Nu söker de efter ensamstående som vill ha några att fira jul med.

– Vi har alltid försökt underlätta för de som har det lite svårare än vi, säger Berith till Aftonbladet.

Lagom till julafton är det många som tänker på de som kanske inte har någon att fira jul med men ändå vill ha sällskap. Vissa bjuder in folk till sin pizzeria, andra öppnar upp sitt hem.

Berith Ljungström hör till de senare. Hon har lagt ut en annons på Blocket där hon söker efter en till två ensamstående personer, med eller utan barn.

”Sitter du ensam på julafton men vill fira med en familj så tveka inte att höra av dig”, skriver hon i annonsen.

– Vi har alltid försökt bjuda på oss själva och underlätta för andra som har det lite svårare än vi, säger Berith.

Har ofta öppet hus

I somras flyttade familjen till ett större hus. Och de är vana vid att hålla sina dörrar öppna. På midsommarafton brukar deras inbjudna vänner å sin tur få bjuda in flera personer. Familjen har tidigare haft flera inneboende ungdomar som pluggar i Stockholmsområdet. Just nu bor en 16-årig utbytesstudent inneboende.

”Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar julklappar, fikar, knäcker nötter, äter julmiddag, lyssnar på julmusik och umgås i soffan. Familjen består av: mamma, pappa, tjej 6 år, tjej 5 år, utbytesstudent 16 år, morfar, liten allergivänlig hund. Vi är rökfria!”, står det i Blocket-annonsen.

”Allt som hör julen till”

Den som vill fira jul med familjen kan vänta sig en jul med extra allt.

– Vi har allt som hör julen till. Bara man har det mysigt och är långtifrån stress och alla måsten. Men jag har ett litet schema i mitt huvud.

Berith är övertygad om att hennes familj har det bästa julfirandet man kan tänka sig.

– Jag skulle önska att alla barn skulle få fira en jul så här.
Fotnot: Michael har bett om att mejlkonversationen ska anonymiseras för att läraren inte ska råka illa ut på något sätt.