Nytt gripande efter Parisdåd

1 av 5
NYHETER

En 29-årig man har gripits i Parisområdet i samband med utredningen av terrordåden förra månaden, enligt domstolskälla.

Under utredningen av attackerna i Paris har polisen genomfört över 2 700 räder, och 360 människor har satts i husarrest.

I dag greps en man misstänkt för inblandning i terrordåden. Han ska vara 29 år gammal och uppges ha haft en perifer roll i angreppen. Gripandet skedde i Parisområdet.

Flera attacker

Det var vid 21:20-tiden på fredagen den 13 november som två självmordsbombare utlöste bombbälten vid nationalarenan Stade de France i Paris. En förbipasserande omkom.

Kort därefter angreps fyra krogar på olika håll i den franska huvudstaden. En grupp beväpnade män tog sig också in på konsertlokalen Bataclan, där de sköt rakt in i publiken. Sedan belägrade de lokalen och höll hundratals personer gisslan i flera timmar.

Gripanden för Charlie Hebdo-angreppet

Totalt 130 människor miste livet i attackerna.

Efter angreppen införde Frankrike undantagstillstånd, som fortfarande råder. Ett tiotal personer har gripits misstänkta för inblandning i dåden. Polisen jagar dock fortfarande fler gärningsmän.

Enligt BBC har även två personer gripits i norra Frankrike som misstänkta för inblandning i terrorattackerna i Paris för knappt ett år sedan, då bland annat satirtidningen Charlie Hebdo attackerades.

TT-AFP-Aftonbladet