Beväpnade rånare rammade guldbutik

1 av 7
NYHETER

Rånare beväpnade med automatvapen slog på eftermiddagen till mot en guldbutik i Vårbergs centrum i södra Stockholm. Nu spanar polisen efter minst tre gärningsmän.

– Han kom mot mig och siktade med vapnet, säger ett vittne från platsen.

Vet du mer? Har du film eller bilder? Hör av dig till oss!

Vittnen kontaktade på torsdagen polisen då de sett minst tre personer med automatvapen som kört in med bil i Vårbergs centrum söder om Stockholm.

Kort därefter kom larmet från guldsmedsbutiken – sedan de misstänkta rånarna rammat butiken med en bil av suv-modell. Väl inne butiken slog de sönder montrar, och hotade privatpersoner i gallerian.

En anställd har enligt polisen blivit ytligt skadad och rånarna lämnade sedan kort därefter platsen. Först till fots, men sedan i en vit personbil, som visade sig vara anmäld stulen. Vad rånarna fått med sig från guldsmedsbutiken är i dagsläget oklart, enligt polisen.

Vad har ni för spår efter rånarna?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget. Men det har inletts en förundersökning om väpnat rån, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Flyktbilen har hittats

Flyktbilen påträffades senare nära ett koloniområde vid Vårholmsbackarna, knappt en mil från brottsplatsen. Bilen är övergiven men helt intakt. Polisen har sökt i området med strålkastare och en hundpatrull ska vara på plats, berättar Aftonbladets reporter Oskar Forsberg.

Siktade mot privatpersoner

Flera personer i gallerian fick slänga sig åt sidan för att undvika att bli påkörda av bilen när den kördes in i butiken. Ett vittne, som befann sig endast tio meter från guldsmedbutiken, berättar att han stod öga mot öga med en av rånarna.

– Han kom mot mig och siktade med vapnet. Jag blev jätterädd och fick slänga mig bakom en pelare, säger vittnet, som vill vara anonym.

Fick inte ta några foton

Ett annat vittne berättar för Aftonbladet att hon var i en närliggande matbutik och handlade när flera personer kom springande och berättade att någon kört in i butiken bredvid med bil.

– Alla var chockade, rånarna hotade alla utanför att inte komma in och att man inte fick ta några foton, säger vittnet.

ARTIKELN HANDLAR OM