”Jag känner ilska men mest av allt tomhet”

1 av 7 | Foto: Tomas Thorén
Maggies bror Charbel Bagdo utanför rätten i Istanbul.
NYHETER

ISTANBUL. Den 34-årige man som anklagas för att ha skjutit ihjäl svenska Maggie erkände att han skjutit mot nattklubbsentrén där Maggie hittades död.

I dag befann sig Maggies bror och den misstänkte mördaren för första gången i samma rum.

– Jag kände ilska men mest av allt tomhet, säger Maggies bror Charbel, efter mötet med den misstänkte mördaren i domstolssalen i Istanbul.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat, sköts Maggie Bagdo från Norrköping till döds i maj när hon var i Istanbul för att fira en vänninas möhippa. Enligt vittnesuppgifter ska Maggie ha träffats av skott som var riktade mot nattklubbsvakterna, när hon gick ut från klubben för att ta frisk luft.

Den misstänkte mannen erkände på torsdagen att han avfyrat skott mot nattklubbsentrén med en pistol han inte hade tillstånd för.

– Jag drabbades av panik och sköt tre-fyra skott, sa den 34-årige mannen inför domaren och åhörarna.

Han berättade att han genast gjorde sig av med mordvapnet, men att han minns inte var.

”Såg honom avfyra pistolen”

En dörrvakt och en parkeringsbetjänt på nattklubben vittnade om att 34-åringen blev aggressiv då han fick beskedet att han inte var välkommen in på nattklubben som han besökte regelbundet. Anledningen ska ha varit att sällskapet bestod av för många män utan sällskap av kvinnor.

Några timmar efter att den misstänkte mannen blev avvisad kom han tillbaka till nattklubbens entré.

– Jag såg honom avfyra pistolen, sa parkeringsbetjänten som också vittnade om att han sett Maggie falla till marken framför honom.

Sammantaget är det mycket som talar emot den misstänkte, menar familjen Bagdos ombud och tolk Isa Yalman.

– Det känns betryggande att domstolen går grundligt tillväga. Domarna verkar ta fallet på stort allvar så det ser lovande ut för att vi får en rättvis utgång av rättegången, säger Isa Yalman.

”Vi hoppas Maggie får rättvisa”

För Maggies bror känns rättegångsproceduren överväldigande eftersom han inte förstår turkiska.

–Jag är så tacksam för att svenska konsulatet har en representant på plats som följer rättegången och för att Isa tolkar åt mig, säger Charbel Bagdo.


Det har nu gått mer än fem månader sedan den misstänkte greps och torsdagen var den andra rättegångsdagen. Nästa rättegångsförhandling kommer att bli i mars nästa år. 


– Vi hoppas Maggie får rättvisa till slut, säger Charbel.

Tomas Thorén