Systern: ”Han gjorde aldrig en fluga förnär”

35-årig svensk hittad död i Amsterdam

NYHETER

En 56-årig man är gripen misstänkt för mord på en svensk 35-årig man i Amsterdam.

Familjen tog emot dödsbeskedet under onsdagen.

– Det är så hemskt. Han gjorde aldrig en fluga förnär, säger 35-åringens syster.

Det var i tisdags som den svenske mannen hittades död i Amsterdam.

Polisen misstänker att mannen, som är 35 år och bosatt i Stockholm, blivit mördad och har gripit en nederländsk 56-årig man misstänkt för brottet.

Hemma i Sverige är 35-åringens familj i stor sorg. Mannens anhöriga fick beskedet om dödsfallet under onsdagen.

– Jag var och tränade när min sambo dök upp. Jag såg direkt att någonting hemskt hade hänt. Då berättade han att polisen var hos våra föräldrar och att min bror hade hittats död, säger 35-åringens syster till Aftonbladet.

”Det är så hemskt”

Systern tog sig till föräldrarnas hem där polisen väntade. Med sig hade de ett brev från Utrikesdepartementet, UD.

– Där stod det bara att han hade hittats avliden och att en person var gripen. Det stod inte vad personen var misstänkt för. Men jag får ju bilderna att något hemskt har hänt. Det är så hemskt. Han gjorde aldrig en fluga förnär, säger systern.

De oklara omständigheterna har gjort sorgen ännu tyngre att bära.

– Det är så fruktansvärt att inte ha några svar samtidigt som man målar upp det värsta framför sig. Vad är det som har hänt? Dog han direkt? Har han haft ont? Man vet ingenting och det är så oerhört jobbigt, säger systern.

”Världens bästa lillebror”

35-åringen reste mycket i sitt arbete. Mellan sina resor besökte han ofta sin familj som är bosatt i en annan del av Sverige. Han var också väldigt mån om att hålla kontakt med familjen via telefon när han var på resande fot.

– Han var så fin. Verkligen världens bästa lillebror. Så omtänksam och snäll. Min bror var omtyckt av alla, lugn och så trevlig. Han var fantastisk och jag älskar honom jättemycket, säger systern.

Familjen är i löpande kontakt med UD gällande den nederländska polisutredningen.

– Vi kommer inte kunna få honom tillbaka men vi vill veta vad det är som har hänt honom, säger systern.

Fotnot: Efter samtalet med systern bekräftade den nederländska polisen att en 56-årig man är gripen misstänkt för mord på svensken.