Två dog i kraschen på semesterorten – svensk dömd

NYHETER

Svensken hade både alkohol och knark i blodet när han frontalkrockade med en mötande bil.

Ett par omkom i kraschen som inträffade utanför den populära semesterorten Alicante i Spanien.

Nu har mannen dömts till över tre års fängelse.

Det var i september ifjol som den 35-årige svensken kom över i mötande körfält med sin bil.

Olyckan inträffade en tidig söndagsmorgon utanför den populära turistorten Alicante i södra Spanien, skriver norska Vikingposten.

I den mötande bilen satt ett gift spanskt par, 57 respektive 59 år gamla.

Gift par avled

Paret var på väg från Alicante för att hälsa på släktingar i Torrevieja när de fick möte med den rattfulle svensken. 35-åringen råkade på något sätt hamna på fel sida vägen och frontalkrockade med parets bil.

Det gifta paret avled omedelbart vid krocken. I bilen satt också kvinnans bror, som klarade sig undan med lindrigare skador.

Efter olyckan testades den svenske bilföraren positivt för både alkohol- och narkotika. Enligt norska tidningen ska 35-åringen ha haft både amfetamin och kokain i kroppen, men rätten har inte kunnat slå fast om mannen var påverkad av detta när olyckan skedde.

Vill utvisas

Rätten dömer 35-åringen till tre år och två månaders fängelse. Dessutom blir han av med körkortet och får inte köra bil på fem år.

Svensken har själv vädjat till den spanska domstolen om att straffet ska omvandlas till utvisning från Spanien till Sverige. Än så länge har det inte kommit något svar på den vädjan, enligt norska tidningen.

35-åringen ska även betala ersättning på 170 000 euro, motsvarande drygt 1,6 miljoner kronor, till parets kvarvarande släktingar, och kvinnans bror som överlevde krocken.