Tysk historiker bekräftar: Hitler hade bara en pungkula

Medicinska dokument styrker nu den gamla propagandasången

NYHETER

Nya bevis om att Adolf Hitler kan ha lidit av en icke nedstigen testikel har framkommit i återfunna läkarjournaler avslöjar The Telegraph.

Därmed verkar det som att den beryktade sången från andra världskriget kan ha haft rätt hela tiden.

Det är den tyska professorn Peter Fleischmann från Erlangen-Nürnberg Universitetet som påstås ha upptäckt dessa obestridliga bevis i form av läkarjournaler från 1923.

Undersökningen ska ha skett då Hitler satt på Landsbergsfängelset efter den misslyckade Ölkällarkuppen.

Enligt Fleischmann ska fängelseläkarens anteckningar visat att den forne ledaren hade en icke nedstigen testikel på höger sida. Därmed verkar det som att den beryktade sången ”Hitler Has Only Got One Ball” från andra världskriget kan ha haft rätt hela tiden. Den populära låten dök upp 1939 och tros ha skrivits av en publicist för British Council, som fick i uppdrag att skapa propaganda som skulle skada nazisterna.

"Hitler har bara fått en boll"

Den allmänt kända version av sången är en anpassning av den ursprungliga och lyder:

"Hitler har bara fått en boll, Göring har två men mycket små, Himmlers är så himla lika men stackars gamle Goebbels har inga bollar alls". 

Ända sedan brittiska soldater, till tonerna av marschen överste Bogey, började sjunga sången har debatten rasat över om det finns någon sanning i påståendet om att Hitlers saknade det viktiga bihanget.

Uppgifterna från läkarundersökningen från 1923 ansågs länge gått förlorade, tills de dök upp på en auktion under 2010. Dock konfiskerades de snabbt av den bayerska regeringen och har först nu kunnat undersökas ordentligt.

I fängelseläkaren Josef Steiner Brins anteckningar benämner han Adolf Hitler som "frisk och stark", men lidande av "höger kryptorkism", vilket är när en eller båda testiklarna inte sjunker ned under barndomen.

Påståendet om Hitlers kryptorkism står dock i strid med uppgifterna som Hitlers barndomsläkare Eduard Bloch ska ha uppgett för amerikanska förhörsledare 1943. Han menade då att Führerns könsorgan var "helt normalt".

I mycket sällsynta fall kan dock kryptorkism utvecklas senare i livet.

Spekulationerna har varit många

Spekulationerna kring vad som kan ha orsakat det förlorade bihanget har varit många under åren. Professor Peter Fleischmann menar att Hitlers högra testikel förmodligen var förkrympen medan andra rön säger att han ska ha förlorat den i slaget vid Somme under första världskriget.

Under 2008 ska den polska prästen och amatörhistoriker Franciszek Pawlar bekräftat att en tysk arméläkare som behandlade Hitler efter slaget vid Somme berättat för honom om skadan.

Även den sovjetiska obduktionen som utfördes på Hitlers kvarlevor i hans dödsbunker fann att en testikel saknades.

Märkligt nog var det den vänstra testikeln som noterades frånvarande. 

Om påståendet om Hitlers icke nedstigna testikel stämmer så skulle det enligt The Telegraph kunna förklara varför han inte hade några barn, då det ofta är kopplat till minskad fertilitet.

Dock ska det nödvändigtvis inte ha påverkat Führerns sexliv, då det i allmänhet inte är en länk till impotens.

ARTIKELN HANDLAR OM