Undantagstillstånd när Obama besöker San Bernardino

NYHETER

USA:s president Barack Obama besöker tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid, den terrordrabbade staden San Bernardino.

Han kommer tillsammans med sin fru att få privata möten med familjerna till offren för terrordådet.

Undantagstillstånd råder samtidigt som flera protesterar mot presidenten.

Barack och Michelle Obama besöker för första gången familjerna till offren från terrordådet i San Bernardino under lördagen, svensk tid.

14 personer dödades och 22 skadades när Syed Rizwan Farook, 28, och hans fru Tashfeen Malik, 29, gick in i en kommunal lokal och öppnade eld med automatvapen.

President Obama har kallat dådet en terroristattack. Paret hade radikaliserats och var supportar till terrororganisationen Islamiska staten, IS.

”Stoppar huvudet i sanden”

Obamas besök i San Bernardino välkomnas av många samtidigt som flera tycker att han kommer alldeles för sent, skriver ABC News. Samtidigt protesterar invånare i staden mot Obamas strategi mot IS. Ett av budskapen lyder ”Obama stoppar huvudet i sanden”, enligt LA Times.

Vita husets pressekreterare, Josh Earnest, har sagt att ”familjerna går igenom en väldigt svår tid” och sagt att det varit viktigt för Obama att göra det här besöket innan hans julledighet på Hawaii, staten där Obama är uppvuxen.

– Presidenten kände att innan han kan inleda sin semester så var det viktigt för honom att tillbringa tid med dessa amerikaner som sörjer, sa Josh Earnest.