Tre döda hittade efter brand

1 av 9
NYHETER

En villa blev helt övertänd utanför Kristinehamn på lördagsmorgonen.

I huset bodde en barnfamilj.

– Vi har hittat två döda vuxna och ett barn, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Larmet om en kraftig villabrand söder om Kristinehamn i Värmland inkom strax efter klockan 05 på lördagsmorgonen.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan helt övertänd.

Familjen som är skriven på adressen har under lördagen betraktats som saknad. Men strax före klockan 12 meddelade räddningstjänsten att två vuxna hittats döda i huset. Vid 15-tiden kom beskedet att man även hittat en pojkes kropp.

– Vi har hittat två döda vuxna och ett barn. Det är en tragisk dag som kommer att hänga med under en lång tid, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Enligt polisen är pojken i familjen sju år gammal, kvinnan 34 år och mannen 39 år. Anhöriga är underrättade.

Krisgruppen aktiverad

Tidigt på lördagen kopplades kommunens krisgrupp in. Redan då befarade man att tre personer var kvar inne i huset när branden utbröt.

– Vid vår framkomst var villan helt övertänd. Det fanns ingen chans att gå in i byggnaden, säger Tomas Carlsén, räddningschef vid Bergslagens räddningstjänst.

Det är än så länge oklart hur branden har uppstått men det finns i nuläget inga misstankar om brott.

– Det kommer att ta sin tid innan vi kan inleda undersökningen. Det blir en väldig värme och möjligtvis kommer inte våra tekniker kunna ta sig in i byggnaden på hela dagen, säger Bjarne Andersson, vid Värmlandspolisen.

”Ingen indikation på att det brann”

Vid 13.30-tiden uppgav räddningstjänsten att man avslutat sin insats för att låta polisens tekniker undersöka platsen. Då stod det klart att man även funnit en hundkropp i resterna av villan.

– I den äldre delen av huset är det fortfarande för rökigt och varmt men polisen ska nu undersöka den delen av huset där det går att arbeta. Vi åker eventuellt tillbaka under kvällen för att se om vi behöver fylla på med mer vatten, säger räddningschefen Tomas Carlsén.

Med tanke på omfattningen av branden tror Carlsén att det kommer bli svårt att fastslå en brandorsak.

– Vi lider med de drabbade och deras nära och kära. Och övriga vill jag bara uppmana att se över sina hus och att se till att det finns fungerande brandvarnare. Den här familjen verkar inte ha fått någon indikation alls på att det brann, säger Tomas Carlsén, räddningschef.