Lilly, 7, har loppis för att samla in pengar till flyktingar

”Om alla hjälper till blir alla glada”

Foto: Privat
NYHETER

Lilly Hamstein är en driftig sjuåring. Efter att ha läst en tidningsartikel bestämde hon sig för att samla in pengar till flyktingbarn – och har redan samlat in över 8000 kronor.

Lilly Hamstein tycker att fler barn ska ha det som barnen i Sverige. Så när hon läste en artikel om en skolklass som samlat in pengar till förmån för flyktingbarn från Syrien bestämde hon sig för att göra detsamma.

– Ja, hon drog igång direkt efter frukosten här, helt på eget initativ, säger mamma Petra Hedberg till Aftonbladet.

”Ville ha en loppis så då hade vi det”

Lilly är mitt i frukosten när Aftonbladet når henne under lördagsförmiddagen. På lördagar är det sovmorgon men i eftermiddag är det loppis på gården där de bor.

– Jo det var så att jag läste det i en tidning, att en klass samlat in pengar. Då bestämde jag att vi skulle ha en loppis så då hade vi det. Loppisen idag är den fjärde vi har.

”De har det inte lika bra som vi”

För Lilly var det självklart att hjälpa till, inga barn ska vara utan saker. Uppslutningen kring loppmarknaderna har varit väldigt god.

– Flyktingarna har det inte lika bra som vi, de vill också ha saker. Så om vi har en loppis så får de barnen också saker. Loppis är jättejätteroligt, det har kommit flera stycken som vill köpa saker. De som köper på loppisen blir glada, flyktingarna blir glada och vi blir glada för vi blir av med saker.

BLSLBL

Planen är att skänka pengarna till Rädda Barnen på julafton eller dagen innan. Mamma Petra säger att intäkterna blivit bra mycket mer än de först räknat med, tack vare dotterns driftighet.

– Nu har vi fått in drygt 8000 kronor, men vi hoppas på att det ska bli lite mer nu i och med dagens loppis. Vi tänkte innan att ”får vi in 100 kronor är det bra” så det är otroligt kul att det blivit så mycket. Det värmer verkligen i hjärtat när det kommer en sådan empati från en sjuåring.