Postombudet: Vi har paketen i duschen

1 av 4 | Foto: PEO NILSSON
Lisa Nordström på OKQ8 Kurverödsleden i Udddevalla har bråda dagar på jobbet med alla paket.
NYHETER

Det är inte bara näthandelsföretagen som känner av det ökade trycket under julen.

Även Posten och dess ombud får hantera stora mängder paket och brev. Något som kräver lite udda lösningar.

Enligt Markus Trautmann på Post Nords pressjour har man just nu fullt upp med att hantera alla inkomna brev och paket, men meddelar att man kommer hinna få ut alla paket innan julafton.

– Inför julen har vi verkligen mer än någonsin, med jättehöga volymer men så här långt går allting väldigt bra. Vi delar ut allt när vi får det och vädret har dessutom varit gynnsamt.

454 000 paket under ett dygn

Under förra julen slog man enligt Markus Trautmann rekord i flest antal paket under ett dygn. Totalt 454 000 paket. I år har man därför sett till att utöka postombuden och som alltid sätter man in extrapersonal.

På frågan om det riskerar att försvinna paket under julruschen svarar Markus Trautmann att det är mycket ovanligt. 

– Vi hanterar extremt höga volymer men trots det så är det väldigt ovanligt att paket och försändelser försvinner.

Får ha paketen i duschen

På OKQ8 Kurverödsleden i Udddevalla får man under julen in runt 350 paket om dagen, vilket är dubbelt så mycket än resten av året. Enligt postombudet Valter Nordström får man ta till alla knep man har för att klara av hanteringen.

– När paketen kommer på förmiddagen ryms de inte på hyllan utan då får vi utnyttja alla utrymmen vi har, som omklädningsrummet och duschen. För oss handlar det om att lösa problemet enkelt, snabbt och smidigt.

”Krånglar det blir det bökigt”

Då det ökade antalet paket pågår under en begränsad period menar Valter att man ser till att klara den ökade belastningen.

Posten sätter ju en stor press på oss att vi måste kunna hanterar detta samtidigt som vi måste kunna ge våra kunder bästa service. Krånglar något så blir det bökigt men fungerar allt som det ska så är det inga problem.